Go Back

Daddelbarer med ristede hasselnødder og chokolade

Forb. tid25 min
Tilb. tid2 t 20 min
Ret: Søde snacks
Keyword: Daddelbarer
Antal: 6 daddelbarer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 150 gr. friske dadler – vægt uden sten (Du kan også bruge 50 gr. abrikos og 100 gr. dadler)
  • 30 gr. ristede hasselnødder
  • 50 gr. mandler
  • 1 spsk. havregryn
  • 1 spsk. kokosmel
  • 1-2 knivspids fin salt
  • 100 gr. mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne i 10 minutter ved 160 graders over og under varme på en beklædt bradepande – lav gerne en større portion til senere brug (de kan både bruges til desserter, topping på salater osv.)
  • Hæld derefter dine hasselnødder ned i et viskestykke og vrid skallen af. Tag den mængde hasselnødder af som du skal bruge – opbevar de resterende hasselnødder afkølet i en pose
  • Pil stenene ud af dadlerne og læg dem ned i en minihakker
  • Hæld de resterende ingredienser ned i minihakkeren og blend massen til den er fin og begynder, at forme sig
  • Beklæd en bøtte der har flade sider og som er ca. 10*15 cm. med bagepapir og hæld massen ned på bagepapiret – klip det til. Massen må gerne være tyk/høj
  • Fordel massen med en våd spiseske og pres den godt sammen, så daddelbaren får en fin, ens overflade
  • Sæt bøtten i køleskabet natten over, eller i fryseren i et par timer.

Efter køl eller frys;

  • Smelt chokoladen over et vandbad
  • Skær dine daddelbarer ud i de ønskede størrelser og skær eventuelle skæve kanter af, så dine barer får ensartede former med lige kanter – Smid ikke kanterne ud. De kan stadig bruge til små bidder og skulle der være en smule chokolade til overs fra barerne, kan de dyppes deri
  • Jeg lægger mine barer på en rist og fordeler chokoladen over barerne med en teske, så alle siderne bliver overtrukket, undtagen bunden. Derefter ligger jeg dem over på et stykke bagepapir – du kan selv vælge om du vil overtrække hele daddelbaren ved, at dyppe den helt i chokoladen eller gøre som jeg. Ved at gøre som jeg, undgår du, at få chokoladeskorper som flyder ud fra baren, så siderne bliver fine på alle sider
  • Drys til sidst dine daddelbarer med hakkede, ristede hasselnødder og stil dem på køl, til chokoladen størkner.