Go Back
Svampede pizzasnegle med grov mel og gulerod
Udskriv
4 fra 1 stemme

Lækre og svampede pizzasnegle med frisk timian

Forb. tid1 t 15 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid2 t 5 min
Ret: Pizzasnegle
Antal: 16 pizzasnegle
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Pizzasnegle dej;

  • 50 gr. gær
  • 4 dl. lunken vand
  • 1 tsk. sukker
  • 1 stor gulerod - ca. 100 gr.
  • 2 spsk. olie (gerne oliven olie)
  • 160 gr. speltmel
  • 500 gr. hvedemel
  • 1 tsk. fin salt

Topping;

  • 1/2 glas rød pesto
  • 1 lille tomat puré
  • 1 pakke kyllingetern eller skinketern
  • 1 pakke (små) pepperoni
  • Et par stilke frisk timian
  • 300-400 gr. revet ost
  • Tilføj evt. lidt tørret oregano

Sådan gør du

Pizzasnegle dej;

  • Smuldr gæren ned i en skål og kom den lunkne vand i og rør rundt, så gæren opløses
  • Hæld så olie og sukker ned i skålen og riv en skrællet gulerod deri
  • Bland speltmel og hvid hvedemel sammen i en seperart skål og rør rundt, så melet er fordelt. Hæld halvdelen af melet ned i røreskålen og rør rundt ved mellem hastighed
  • Tilføj derefter saltet og lidt efter lidt det resterende mel, for at sikre at dejen bliver godt æltet igennem. Ælt dejen godt i 10 minutter (til dejen slipper siderne. Tilføj ekstra mel hvis den ikke gør), og stil den til hævning et lunt sted, med husholdningsfilm over, i 1 time

Pizzasneglene;

  • Når tiden er gået, hælder du lidt hvedemel ud på bordpladen, ligger dejen derpå og ruller den ud med en kagerulle – dejen skal være ligeså bred som en bradepande og lige stor/lang på alle sider. Ca. 0,5 cm tyk.
  • Rør pesto og tomatpuré sammen og fordel det over hele dejen. Kom pepperoni (skær dem ud i mindre stykker, hvis du ikke kunne finde de små - så er det nemmere i sidste ende, når pizzasneglene skal skæres ud) på den ene halvdel og kyllingetern på den anden - du kan også mikse både pepperoni og kylling
  • Klip den friske timian i små stykker og fordel det rundt på dejen, og hæld halvdelen af osten på pizzaen og rul den sammen, som en roulade
  • Skær skiver af 3 cm og læg dem på en beklædt bradepande – Jeg breder pizzasneglens sider ud (ved at gøre dette, får de en flot overflade, så den bliver halvrund)
  • Lad pizzasneglene efterhæve i yderligere 20 minutter og hæld det sidste ost ovenpå pizzasneglene inden bagning. Tilføj evt. tørret oregano
  • Tænd ovnen på 200 graders over- og unervarme og bag pizzasneglene i 18-20 minutters tid, eller til osten får den ønskede farve. Du kan godt bage to plader på én gang. Men hold øje med begge plader. Vores ovne varmer forskelligt!
  • Når pizzasneglene er færdige, læg dem til sidst på en bagerist uden bagepapir, så de kan køle inden de spises.

Tip;

  • Du kan sagtens opbevare dine pizzasnegle i en pose i køleskabet i 5 dage, hvor de stadig er ligeså gode som nye, hvis du giver dem 1 min. i mikroovnen. Så bliver de dejligt svampet igen og de smager helt fantastiske. De kan også sagtens fryses.