Go Back
Pestosnurrer med mozzarella og hvidløg
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Pestosnurrer med mozzarella, krydderurter og hvidløg

Pestosnurrer med mozzarella, krydderurter og hvidløg. Super lækre og svampede brød til din aftensmad, med massere af smag. Kan også bruges som boller til madpakken.
Forb. tid15 min
Tilb. tid2 t 15 min
Ret: Aftensmad, Brød
Keyword: Pestosnurrer
Antal: 20 pestosnurrer
Kalorier: 352kcal
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Dej;

  • 4 dl. lun let mælk
  • 60 gr. gær
  • 1 tsk. sukker
  • 2 M/L æg
  • 60 gr. (afkølet) smeltet smør
  • 2,5 dl. groft rugmel
  • 12 dl. hvedemel
  • 1,5 tsk. fin salt

Pesto;

  • 3 mozzarellabøffer
  • 1 bundt frisk persille
  • 1/2 bundt frisk rosmarin
  • 4 store øko. hvidløg (8 små)
  • 2 dl. smagsneutral olie
  • 0,5 tsk. fin salt

Inden bagning;

  • 2 let pisket æg til pensling
  • Flagesalt

Sådan gør du

Dej;

  • Smelt smøren og stil den til side, til afkøling
  • Varm mælken op til den er lunken, og opløs gæren deri (mælken må ikke være for varm! Så ødelægges gærcellerne og dejen vil ikke hæve). Tilsæt sukker og æg, rør rundt og tilsæt så det afkølede smør
  • Bland rugmel og hvedemel sammen med salt i en skål og tilsæt melblandingen af 3 omgange
  • Ælt dejen i 10 minutter til dejen er lækker og lind. Derefter drysser du lidt mel på bordpladen og ælter dejen i hænderne, til den bliver rund og fin. Drys en smule mel på dejen og kom den i en ren skål. Sæt husholdningsfilm over og stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time

Pesto;

  • Dræn mozzarellabøfferne for væske og hæld dem ned i en mini hakker
  • Skyl rosmarin og persille og klip det ned i mini hakkeren. Tilføj olie og hvidløg uden skræl, og tilsæt salt. Blend godt igennem til pestoen er lækker og cremet

Snurrer;

  • Drys lidt mel ud på bordpladen og vend dejen ud i melet. Drys lidt mel på en kagerulle og rul dejen ud i et rektangel (som en bageplade) som er så lige i siderne, som overhovedet muligt. Dejen skal være ca. 0,5 cm. tyk
  • Hæld pestoen ud på dejen og fordel den rundt på dejen. Sørg for, at pestoen når alle kanter og hjørner, så du kan bruge siderne også
  • Når pestoen er fordelt, tager du forsigtigt fat i siderne på den øverste langside og glider den ned over den nederste del af dejen - så dejen ligger dobbelt og passer på alle sider
  • Rul forsigtigt kagerullen over dejen så overfladen bliver glat, tyndere og bredere. Skær slices på ca. 2-3 cm. i dejen oppe fra (hvor samlingen af dejen er - der hvor du foldede den) og ned mod dig selv. Så får du et slice hvor den øverste ende er sammenhængende og den nederste er to løse stykker dej, der ligger foldet. Læg forsigtigt dit afskårede stykke dej væk fra det store dejstykke, så du har arbejdsplads
  • Pladsér din kniv én cm. under foldningen (hvor dejen stadig hænger sammen) øverst i midten. Skær lige ned gennem dejen, til den deler sig i to. Dejen skal stadig hænge sammen i toppen!
  • Skiftevis folder du de to slices af dej over hinanden, så de bliver snoet. Tag derefter fat i begge sider af dejen og sno yderligere - denne gang modsatte vej af hinanden. Så du får mange snoninger på din dej - du skal dog ikke overdrive snoningerne, så fyldet glider ud
  • Når du har snoet siderne, ligger du den snoede dej ud på en linje og snoer dejen fra den ene side, ind mod sig selv. Fortsæt indtil dejen til sidst er snoet fin sammen, som en snegl. Enden på dejen, bukker du ind under din snurrer og så ligger du den på en beklædt bradepande - Lav maks 9 snurrer af gangen på én bradepande, så de ikke vokser sammen under bagning. Se evt. video på Instagram. Jeg linker til videoen længere oppe i indlægget
  • Når alle dine snurrer er foldet, stiller du dine snurrer til efterhævning i 20 minutter
  • Tænd ovnen på 200 graders over- og undervarme
  • Slå æggene ud og pisk dem let. Pensl dine snurrer og drys dem med flagesalt på toppen
  • Sæt bradepanden i midten af ovnen og bag snurrerne i 20 minutter, til de bliver gyldne. Bag én bradepande af gangen! Når snurrerne er bagt, ligger du dem med det samme ud på en bagerist, så de kan køle. Lad dem køle i minimum 10 minutter inden de serveres.

Tip;

  • Lad snurrerne køle helt på bageristen, inden de ligges i fryseposer. De kan opbevares i både køleskab og fryser
  • Opbevares de i køleskabet, kan de med fordel varmes i 20-30 sekunder i mikroovnen og så er de lige så lækre og svampede, som når de er friskbagt.