Drys lidt mel ud på bordpladen og vend dejen ud i melet. Drys lidt mel på en kagerulle og rul dejen ud i et rektangel (som en bageplade) som er så lige i siderne, som overhovedet muligt. Dejen skal være ca. 0,5 cm. tyk
Hæld pestoen ud på dejen og fordel den rundt på dejen. Sørg for, at pestoen når alle kanter og hjørner, så du kan bruge siderne også
Når pestoen er fordelt, tager du forsigtigt fat i siderne på den øverste langside og glider den ned over den nederste del af dejen - så dejen ligger dobbelt og passer på alle sider
Rul forsigtigt kagerullen over dejen så overfladen bliver glat, tyndere og bredere. Skær slices på ca. 2-3 cm. i dejen oppe fra (hvor samlingen af dejen er - der hvor du foldede den) og ned mod dig selv. Så får du et slice hvor den øverste ende er sammenhængende og den nederste er to løse stykker dej, der ligger foldet. Læg forsigtigt dit afskårede stykke dej væk fra det store dejstykke, så du har arbejdsplads
Pladsér din kniv én cm. under foldningen (hvor dejen stadig hænger sammen) øverst i midten. Skær lige ned gennem dejen, til den deler sig i to. Dejen skal stadig hænge sammen i toppen!
Skiftevis folder du de to slices af dej over hinanden, så de bliver snoet. Tag derefter fat i begge sider af dejen og sno yderligere - denne gang modsatte vej af hinanden. Så du får mange snoninger på din dej - du skal dog ikke overdrive snoningerne, så fyldet glider ud
Når du har snoet siderne, ligger du den snoede dej ud på en linje og snoer dejen fra den ene side, ind mod sig selv. Fortsæt indtil dejen til sidst er snoet fin sammen, som en snegl. Enden på dejen, bukker du ind under din snurrer og så ligger du den på en beklædt bradepande - Lav maks 9 snurrer af gangen på én bradepande, så de ikke vokser sammen under bagning. Se evt. video på Instagram. Jeg linker til videoen længere oppe i indlægget
Når alle dine snurrer er foldet, stiller du dine snurrer til efterhævning i 20 minutter
Tænd ovnen på 200 graders over- og undervarme
Slå æggene ud og pisk dem let. Pensl dine snurrer og drys dem med flagesalt på toppen
Sæt bradepanden i midten af ovnen og bag snurrerne i 20 minutter, til de bliver gyldne. Bag én bradepande af gangen! Når snurrerne er bagt, ligger du dem med det samme ud på en bagerist, så de kan køle. Lad dem køle i minimum 10 minutter inden de serveres.