Når dejen er færdig med at hæve, deler du dejen i to stykker. Drys mel ud på bordpladen og på en kagerulle og glat dejen ud til den er 0,3 mm. tyk ca.
Tag en underkop eller en lille kage tallerken og læg den på dejen og skær forsigtigt rundt langs kanten, til du får de fineste runde stykker dej – jeg bruger en kage tallerken / lille frokost tallerken og mine pirogger blev ret store
Fortsæt til du ikke har mere dej og lig derefter dine cirkler klar på bordpladen – hvis de hæver yderligere, kan du rulle dem lidt ud
Læg 2 spsk. (hvis du bruger en mindre tallerken, så lig også mindre fyld i) fyld midt på dine pirogger og fold den ene kant ned over fyldet, til den anden side af dejen, så de danner en halvcirkel
Smør lidt æg langs kanten med en finger og mas siderne sammen med en gaffel ved, at trykke ned på den ca. 1 1,5 – 2 cm. ind mod midten (gerne 2, så de ikke åbner sig under bagning)
Når du har samlet piroggens sider, ligger du den over på en beklædt bradepande og pensler dem alle med et pisket æg
Bag piroggerne ved 210 graders over- og undervarme i 20 minutter – Hold øje med dem. Varmen varierer fra ovn til ovn. Bank på dem i bunden – når de lyder hult, er de færdige
Lad dem køle lidt af inden servering – efter opbevaring i køleskabet, varm dem i mikroovnen i 30 sek. ca. inden servering.