Go Back

Lækre grove pølsehorn med kerner og ketchup | 3 forskellige slags

Forb. tid1 t 30 min
Tilb. tid1 t
Keyword: Til madpakken
Antal: 26 pølsehorn
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Dejen;

  • 30 gr. smeltet smør
  • 5 dl. lun let mælk
  • 50 gr. gær
  • 1 spsk. akacie honning
  • 2 tsk. salt
  • 250 gr. sigtet speltmel
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. hørfrø
  • 500 gr. hvedemel
  • 26 små pølser - svin eller kylling
  • 1/2 dl. sesamfrø til pynt
  • 2 M/L æg til pensling
  • Ketchup - hvis du vil have det inde i dine pølsehorn

Tip;

  • Jeg serverer mine pølsehorn med ketchup og sød fransk sennep til at dyppe dem i

Sådan gør du

Dejen;

  • Smelt smørret i en gryde, hæld mælken i gryden og varm den op. Lad mælken køle af, til den er fingervarm
  • Smuldr gær ud i skålen i en røremaskine og opløs gæren. Hæld derefter honning og speltmel i skålen og rør det godt rundt. Derefter tilsætter du salt, solsikkekerner, hørfrø og hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen til den er glat og smidig
  • Spray eller smør siderne af skålen med olie. Beklæd skålen med vita wrap og stil dejen til hævning i 5 kvarter et lunt sted, med et viskestykke over
  • Når dejen er hævet, drysses hvedemel ud på bordpladen og dejen hældes ud. Rul dejen ud med en kagerulle til den er 1/2 cm tyk.
    Grove pølsehorn

Stjerne pølsehorn;

  • Beklæd en bradepande, så den er klar til pølsehornene
  • Læg pølsen på dejen og skær 9 rektangler – det skal passe med, at pølsen kan ses i enderne af den korte side, når den rulles sammen
  • Rul den korte ende ned af den lange og læg lukningen ned mod bordpladen
  • Skær 4 snit i pølsehornet, så pølsen er skåret helt over, i mens dejens bund stadig hænger sammen
  • Hér tager du fat om pølserne og snoer dem forsigtigt hver i sær, en halv omgang rundt om sig selv – det kan godt være kompliceret indtil man finder teknikken, så prøv dig frem
  • Læg pølsehornene på en beklædt bradepande og lad dem hæve i 30 minutter. Pensl med æg og drys sesamfrø på toppen inden bagning
  • Bag pølsehornene ved 180 graders varmluft i 12 – 15 minutter, til de er gyldne.
    Grove pølsehorn

Snoede pølsehorn;

  • Skær 8 lange og tynde strimler på 1 cm. der er 3 gange så lange som pølsen Læg den ene ende på toppen af pølsen og sno dejen rundt om sig selv
  • Derefter snoer du den rundt om pølsen og slutter af med, at komme enden ind under dejen – hvis du har snoet den stramt, så læg den pølsehornet på enden, så den ikke går op
  • Læg den på en beklædt bradepande og lad dem hæve i 30 minutter. Pensl med æg og drys sesamfrø på toppen, inden bagning
  • Bag pølsehornene ved 180 graders varmluft i 12 – 15 minutter, til de er gyldne.
    Grove pølsehorn

Almindelige pølsehorn med ketchup;

  • Skær 9 trekanter ud (Hér må bunden gerne være lidt længere end pølsen – trekanterne må gerne være lange som et pizza slize)
  • Hæld en stribe ketchup langs bunden af trekanten og lig en pølse derpå (kan undlades). Rul dejen over pølsen og op mod spidsen, til du får et fint rullet pølsehorn
  • Læg pølsehornene på en beklædt bradepande og lad dem hæve i 30 minutter. Pensl med æg og drys sesamfrø på toppen inden bagning
  • Bag pølsehornene ved 180 graders varmluft i 12 – 15 minutter, til de er gyldne.