Go Back

Blommetærte med havre - mandel crumble

Forb. tid1 t 10 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid2 t 40 min
Ret: Blommetærte
Køkken: Dessert
Antal: 8 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Mørdej;

  • 125 gr. blødt smør
  • 200 gr. hvedemel
  • 65 gr. flormelis
  • 1 lille æg
  • 1 æggeblomme

Blommefyld;

  • 600 gr. skyllede og ordnede blommer (uden sten)
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. vaniljepulver

Crumble;

  • 130 gr. blødt smør
  • 100 gr. rørsukker
  • 90 gr. hvedemel
  • 80 gr. mandler
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1.5 dl. havregryn

Topping;

  • 500 gr. 18% creme fraiche
  • 2 tsk, vaniljesukker
  • 2 spsk. rørsukker

Sådan gør du

Mørdej;

  • Skær smøren ud i mindre stykker og kom dem ned i din køkken maskine eller skål. Hæld mel og flormelis ned i skålen og rør godt rundt, til det smuldre fint og ligner rasp
  • Tilsæt til sidst æg og æggeblomme og rør nogle sekunder yderligere i dejen, til den lige akkurat samler sig. Drys mel ud på din bordplade og hæld dejen ud
  • Saml den meget nænsomt og hurtigt - des mere du ælter den, des sejere og bastand bliver den. Når den er samlet, pakkes dejen ind i vita wrap / husholdningsfilm og ligges i køleskabet i en time før brug
  • Stil smørret til din crumble ud på køkkenbordet, så den kan nå at blive blød. I mens laver du blommefyldet.

Blommefyld;

  • Skyl blommerne og skær dem ud i tynde både. Hæld rørsukker og vanilje i en skål og hæld blommerne deri. Rør godt rundt så rørsukker og vanilje fordeler sig godt på blommerne og stil dem derefter på køl til de skal bruges.

Tærtebund;

  • Tænd ovnen på 180 graders over- og undervarme
  • Drys mel ud på din bordplade og rul dejen ud med en kagerulle til den bliver rund og passer til din tærteform. Smør din form med olie eller smør og drys lidt mel ud i formen, inden mørdejen lægges i
  • Prik huller i bunden med en gaffel inden den bages. Forbag mørdejen til den bliver gylden i 15 minutter og lad den efterfølgende køle i 30 min.

Crumble;

  • Hak mandlerne groft. Bland alle ingredienser sammen i en skål og rør godt rundt med fingrene, så smøren er fordelt godt og alle ingredienser er fordelt. Stil skålen til side indtil brug.

Blommetærten;

  • Når tærtebunden er kølet af, hælder du blommefyldet ned i formen og fordeler dem. Derefter hælder du din crumble ud over blommerne så den dækker blommefyldet
  • Bag derefter tærten i 35 - 45 minutter, til den er gylden og lækker - vores ovne varmer forskelligt og det kan derfor godt variere hvor længe de skal have
  • Server tærten afkølet eller lun med en klat vanilje cremefraiche, is eller flødeskum. Tærten kan sagtens stilles på køl og nydes en anden dag, hvis der skulle være en rest tilbage.