Go Back
Hjemmelavede snickers
Udskriv
5 fra 1 stemme

Hjemmelavede snickers - lav dine egne sundere snickers

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t
Keyword: Hjemmelavede snickers
Antal: 24 store stykker
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 400 gr. peanuts
  • 500 gr. friske dadler (gerne uden sten - ellers skal disse fjernes!)
  • 150 gr. cremet peanutbutter
  • 2 store spsk. kokosolie - må ikke være smeltet under dosering. Ellers skal der tilføjes ekstra kokosolie
  • 2 knivspids fin salt - smag til
  • 150 gr. mørk chokolade
  • 50 gr. hele peanuts til topping
  • 1 spsk. kokosolie til chokoladen

Sådan gør du

  • Blend peanutsene i en minihakker fint i en mini hakker. Hæld halvdelen af de blendede peanuts over i en skål og tilsæt halvdelen af dadlerne (uden sten!) i minihakkeren. Blend til dadlerne er blendet fint
  • Hæld dadel og peanut masse over i en anden skål og hæld de sidste hakkede peanuts og friske dadler ned i mini hakkeren og blend også dem - Det er vigtigt at du gør det af flere omgange, så din mini hakker ikke bliver belastet og brænder sammen! Udover det, blendes dadlerne nemmere, når de blendes sammen med de blendede peanuts
  • Smelt peanutbutteren kort i mikroovnen, så den er nem at arbejde med og rør den så ned i skålen med peanut / dadelmassen. Tilføj salt og kokosolie og bland massen godt sammen. Det kan du både gøre med dine hænder eller med en håndmikser
  • Beklæd en skål eller et fad (som er firkantet og har 4 lige sider), med bagepapir og hæld massen deri. Pres massen godt sammen med bunden af et lille glas, så den bliver jævn og fast, inden den sættes i køleskabet
  • Sæt låg på eller beklæd den med vita wrap og lad den stå og samle sig i køleskabet i 45 min.
  • Når tiden er ved at være gået, smelter du chokoladen over et vandbad og gør den klar til at blive hældt ud over snickersmassen. Vend kokosolien i chokoladen, så den er nem at skære ud, når den størkner - ved at tilføje kokosolie kan du lave nogle flotte snit og chokoladen vil ikke sprække
  • Drys med hele peanuts ovenpå, når chokoladen er fordelt over snickersmassen og stil den så på køl indtil chokoladen har sat sig
  • Skær den store snickersbar ud i ønskede stykker og servér. Opbevar dine hjemmelavede snickers i en lufttæt beholder i køleskabet.