Go Back
Kylling i stegeso med grøntsager og kartofler
Udskriv
5 fra 1 stemme

Kylling i stegeso med grøntsager og kartofler

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid1 time 30 minutter
Keyword: Kylling i stegeso
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 1 hel kylling (1300-1600 gr.)
  • 8 terninger hønsefond
  • 1 liter kogende vand
  • 7 store gulerødder
  • 2 stk. squash
  • 6 rødløg
  • 8 store bagekartofler
  • 6 fed hvidløg
  • 80 gr. smør
  • 1/2 bundt frisk timian
  • 1-2 dl. hvidvin (kan undlades)
  • Salt og peber til at krydre med

Sådan gør du

  • Sæt vand i kog, så du kan lave din bouillon klar. Doser vandet og hæld bouillonterningerne ned i vandet og rør rundt
  • Rens kyllingen og gnub salt og peber udenpå kyllingen. Brun derefter alle sider af kyllingen af i 1/3 smør på en pande
  • Rens squash og kartofler fri for jord. Skræl gulerødderne og pil løgene og skær dem, kartofler og squash ud i mundrette stykker. Hvidløgene skal bare fordeles hele i stegesoen - jeg giver dem lige et tryk med den flade side af kniven, så de "mases". Det giver meget mere smag til retten
  • Fordel halvdelen af grøntsagerne i stegesoen og læg kyllingen over i stegesoen ovenpå grøntsagerne. Hæld den sidste halvdel af grøntsagerne udenom kyllingen. Skyl timianen og fordel den rundt om kyllingen og kom et par kviste ind i kyllingen
  • Skær det resterende 2/3 smør i mindre stykker og fordel det ud over kyllingen. Hæld fonden rundt om kyllingen og hæld også gerne en sjat hvidvin i stegesoen
  • Tænd oven på 200 graders over- og under varme og stil stegesoen ind i ovnen i 1.5 time med låget på
  • Fjern låget i de sidste 30 min. af stegetiden
  • Når kyllingen er færdig, kan du enten lave en sauce med fonden der er i stegesoen eller fryse den ned til en anden gang, hvor du skal bruge en lækker fond - Jeg hældte min fond fra og gemte den, så den kan bruges til suppe en anden dag. Den kan sagtens fryses - gerne i isterningeposer så den er nem at dosere.