Go Back

Kokoskugler med appelsin og ristet kokos

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Keyword: Kokoskugler med appelsin
Antal: 55 kokoskugler
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 200 gr. smeltet smør
  • 1 dl. sukker
  • 6 dl. kokosmel
  • 3 dl. finvalsede havregryn
  • 5 spsk. kakaopulver
  • Saften fra 1 appelsin

Topping;

  • 2 dl. kokos til topping - du kan også bruge kakaopulver, havregryn, lakridspulver, tranebærpulver mm. i stedet

Sådan gør du

  • Rist kort din kokos på en tør pande og husk at røre rundt i det til det får en gylden farve. Hæld det derefter over i en skål og lad det køle af inden brug
  • Smelt smøren og opløs sukkeret deri. Hæld de øvrige ingredienser i en skål og pres saften fra appelsinen i. Sørg for, at der ikke er kerner i saften! Hæld evt. saften igennem en si, så du er på den sikre side
  • Bland smøren og appelsinsaft sammen med de tørre ingredienser og rør godt rundt, til du får en jævn masse. Smag din masse til, så den passer helt perfekt til din smag. Jeg kan godt lide, at disse de ikke er alt for søde
  • Rul dine kokoskugler til ensformige kugler og tril dem i den ristede kokosmel - du kan også bruge kakaopulver eller anden drys. Sæt kokoskuglerne på et stykke bagepapir, ovenpå et spækbræt, en tallerken eller andet, og stil dem på køl
  • Opbevar derefter dine kokoskugler i en kagedåse, beklædt med bagepapir. Kokoskuglerne skal opbevares køligt i en lufttæt kagedåse eller bøtte.