Go Back

Sunde After Eight kugler med mørk chokoladeovertræk

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Ret: Søde snacks
Antal: 30 After Eight kugler
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 1 dåse økologiske kikærter
  • 22 juicy dadler (de friske med sten i)
  • 2 spsk. kakao nibs
  • 1-2 tsk. pebermynte essens
  • 1 spsk. lys sirup - jeg bruger lys agave sirup
  • Flagesalt - smag dem til. Jeg brugte ca. to knivspidse salt
  • 150 gr. mørk chokolade til overtræk - Jeg bruger 80% ekstra mørk chokolade

Tip;

  • I stedet for mint essens kan du tilføje rom essens eller citron, for at gøre dem mere friske. Du kan desuden også undlade det helt, så er de ligesom sunde cookie dough kugler.

Sådan gør du

  • Dræn væsken fra kikærterne, skyl dem godt igennem med rindende vand og lad dem dryppe af i 15 min.
  • Fjern stenene fra alle dadlerne og blend kikærter og dadler lidt efter lidt, i en minihakker - Hak massen over flere gange, da det både hårdt for din minihakker, men også svært at blende igennem, da det bliver en tyk og cremet masse
  • Hæld blandingen i en skål og tilføj salt, sirup, mint essens og kakao nibs og rør rundt til alle ingredienser er fordelt
  • Sæt skålen på frys i 15 minutter og smelt chokoladen
  • Form dine cookie dough kugler i ønsket størrelse, dyp dem i den smeltede chokolade og læg dem over på et spækbræt beklædt med bagepapir og stil dem i køleskabet i 30 minutter inden brug.
  • Opbevar dine sunde cookie dough kugler i en bøtte i køleskabet med mellemlægspapir mellem lagene.

Tip;

  • Nyd dine sunde After Eight kugler afkølet (gerne 30 minutter på frost inden servering). Servér dem også gerne i en dessert. f.eks. i en is. Hér kan du lave kuglerne mindre (ca. på størrelse med en terning), så de passer til en mundfuld sammen med en lækker is.