Go Back

Syltede agurker

Forb. tid10 min
Tilb. tid2 t
Keyword: Syltede agurker
Antal: 1 glas
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 1,5 dl. eddike
  • 1,5 dl. sukker
  • 1,5 dl. vand
  • 5 laurbærblade
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peberkorn - brug også gerne en smule kværnet frisk peber
  • 1 tynd, lang agurk Jeg kan bedst lide de tynde, da jeg synes de tykke kan være meget gummi agtige i deres skræl. Og så er det selvfølgelig også for, at få mundrette stykker, når de er skiveskåret

Sådan gør du

  • Hæld eddike, sukker, vand, salt, laurbærblade og peberkorn i en gryde og bring det i kog. Når sukkeren er opløst, lader du det koge et kort øjeblik
  • Skær agurken i grove skiver på ca. 0,3-0,4 cm. Kog en kande vand og skold et vasket syltetøjsglas. Skold det lige inden du hælder væsken på glasset
  • Hæld agurkerne ned i glasset og sluk for blusset. Lad væsken stå og trække et kort øjeblik og hæld den derefter ned over agurkerne, og sæt låg på. Lad agurkerne stå og trække – gerne et par timer, inden brug. Når glasset er kølet af, sættes det i køleskabet.