Go Back

Bagte æbler med kanel, havregryn og nødder

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Ret: Morgenmad
Antal: 2 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Æbler:

  • 5 æbler (middel størrelse)
  • 1/2 tsk. sødemiddel (i strø form - smag til!) Du kan også bruge alm. sukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. kokosolie

Topping:

  • 1/2 dl. mandler
  • 1/2 dl. hasselnødder
  • 1 dl. finvalsede havregryn
  • 1/2 dl. kokos
  • 1 spsk. honning eller sirup
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 knivspids salt

Vanilje creme:

  • 3 spsk. creme fraiche (skyr kan også bruges)
  • Lidt sødemiddel Du kan også bruge alm. sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft
  • Skyl æblerne, skræl dem og skær æbleskrog fra. Skær dem ud i mundrette tern mm. Jo mere ensformig de er, des bedre, da bagetiden bliver ens for alle æblerne
  • Bland de skårede æbler sammen med sødemiddel, kanel og kokosolie (flydende), hæld dem over i et ildfast fad (spray det gerne med en smule olie inden æblerne hældes over i) og stil dem ind i midten af ovnen
  • Hak mandler og hasselnødder groft og bland dem med havregryn, kokos, salt og honning/sirup og rør godt rundt. Fordel toppingen ovenpå æblerne og stil fadet i ovnen i 15 minutter
  • Bland creme fraiche, sødemiddel og vanilje sukker og smag til. Stil den i køleskabet til du skal servere den
  • Tag de bagte æbler ud af ovnen og lad dem køle et øjeblik. Servér med en klat vanilje creme fraiche – Jeg kan godt lide, at den stadig er lidt syrlig, når æblerne er søde.