Go Back

Sprøde biscotti småkager - 2 slags

Forb. tid20 min
Tilb. tid55 min
Samlet tid1 t 15 min
Ret: Småkager
Antal: 60 biscotti
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Biscotti grundopskrift

  • 80 gr. hvedemel
  • 60 gr. speltmel
  • 130 gr. sukker
  • 1 tsk. nescafé
  • 2 tsk. vanilje essens
  • 1 tsk. vand
  • 1/2 tsk. fin salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 str. L æg

Smag: Biscotti med chokolade, mandler og hampefrø

  • 40 gr. mørk chokolade
  • 50 gr. mandler
  • 20 gr. hampefrø

Smag: Biscotti med hasselnød, rom og mandler

  • 2 tsk. rom essens
  • 50 gr. mandler
  • 30 gr. hakkede hasselnødder

Sådan gør du

  • Varm ovnen op på 175 graders varmluft
  • Hæld mel, sukker, vaniljesukker, nescafe, vaniljeessens, salt, vand (undlad vand, hvis du kun bager dem med rom i) og bagepulver ned i en røremaskine (eller skål) og rør i blandingen, så alle ingredienser bliver blandet
  • Tilsæt derefter ægget og pisk grundigt, så dejen er mikset godt sammen
  • Del nu dejen i to, hvis du laver en dobbelt portion og ønsker to smage!
  • Tilsæt nu smag; Hak chokoladen i mindre stykker. Hæld den hakkede chokolade, hampefrøene og mandlerne ned i massen og rør godt rundt med hænderne, til begge dele er godt fordelt i massen. Eller; Hak hasselnødderne i små stykker og hæld dem og mandlerne ned i massen
  • Bank dejen godt sammen med hænderne, til smagene er godt fordelt i massen
  • Beklæd en bradepande med bagepapir og form og pres to brød (eller 4 hvis du laver en dobbelt portion). Dejen kan måske godt virke en smule usammenhængende. Det er helt normalt! Pres resterende mandler og chokolade ned i dejen (De skal ligne små ciabattabrød). Maks(!) 5. cm. i bredden – de vokser under bagning i ovnen!
  • Bag dine biscottibrød i 20 minutter til de får en gylden overflade
  • Derefter tager du dine biscottibrød ud af ovnen og lader dem køle af i 20 minutter, på en bagerist
  • Skær derefter dine biscotti ud i 1-1,5 cm. tykkelse i hurtige snit, med en stor kniv på et spækbræt. Stil (de skal stå op) dem tilbage på bagepapiret oprejst, med mellemrum så de kan bage seperat – ved dobbelt portion bages de på to bageplader. Én af gangen, så alle småkagerne blive lige sprøde!
  • Bag herefter dine biscotti færdige i ovnen i 12-15 minutter – vær opmærksom på at de ikke får for længe! Vores ovne varmer forskelligt
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist uden bagepapir. Så får du de sprødeste og lækreste biscotti.