Varm ovnen op på 175 graders varmluft
Hæld mel, sukker, vaniljesukker, nescafe, vaniljeessens, salt, vand (undlad vand, hvis du kun bager dem med rom i) og bagepulver ned i en røremaskine (eller skål) og rør i blandingen, så alle ingredienser bliver blandet
Tilsæt derefter ægget og pisk grundigt, så dejen er mikset godt sammen
Del nu dejen i to, hvis du laver en dobbelt portion og ønsker to smage!
Tilsæt nu smag; Hak chokoladen i mindre stykker. Hæld den hakkede chokolade, hampefrøene og mandlerne ned i massen og rør godt rundt med hænderne, til begge dele er godt fordelt i massen. Eller; Hak hasselnødderne i små stykker og hæld dem og mandlerne ned i massen
Bank dejen godt sammen med hænderne, til smagene er godt fordelt i massen
Beklæd en bradepande med bagepapir og form og pres to brød (eller 4 hvis du laver en dobbelt portion). Dejen kan måske godt virke en smule usammenhængende. Det er helt normalt! Pres resterende mandler og chokolade ned i dejen (De skal ligne små ciabattabrød). Maks(!) 5. cm. i bredden – de vokser under bagning i ovnen!
Bag dine biscottibrød i 20 minutter til de får en gylden overflade
Derefter tager du dine biscottibrød ud af ovnen og lader dem køle af i 20 minutter, på en bagerist
Skær derefter dine biscotti ud i 1-1,5 cm. tykkelse i hurtige snit, med en stor kniv på et spækbræt. Stil (de skal stå op) dem tilbage på bagepapiret oprejst, med mellemrum så de kan bage seperat – ved dobbelt portion bages de på to bageplader. Én af gangen, så alle småkagerne blive lige sprøde!
Bag herefter dine biscotti færdige i ovnen i 12-15 minutter – vær opmærksom på at de ikke får for længe! Vores ovne varmer forskelligt
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist uden bagepapir. Så får du de sprødeste og lækreste biscotti.