Go Back

Hakkebøffer i fad med cremet flødesauce og champignon

Forb. tid45 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid1 t 5 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 600 gr. hakket oksekød
  • 4 hvide løg
  • 350 gr. champignons
  • 2 store, røde peberfrugter
  • 300 gr. bacon i tern
  • 750 ml. madlavningsfløde 15%
  • Grøntsager steges i olie og bøfferne i magarine
  • Krydres med salt og peber

Sådan gør du

  • Først former du bøfferne i ønskede størrelser og mængder og skærer grøntsagerne ud. Skær løgene i ringe og skær peberfrugterne (skal skylles) og champignonerne (husk at fjerne jord) i mindre stykker. Læg dem til side på på to tallerkner, til senere brug. En tallerken med løg, og en med champignons og peberfrugter
  • Steg baconen på panden, så de bliver svitset kort, i et par spsk. olie. De må ikke blive sprøde. Lad olien med smag af bacon, blive tilbage på panden. Det skal løgene bl.a. svitses i. Og læg så baconen til side på en tallerken
  • Steg løgene på samme pande, til de bliver gyldne og bløde. Steg peberfrugter og champignoner på en anden pande. På den måde mindsker du tiden i køkkenet
  • Når grøntsagerne er bløde, hælder du dem og baconen over til løgene, og hælder madlavningsfløde i. Smag til med salt og peber. Stil blusset på niveau 7/9 (på mit komfur), til at starte med, så sovsen kan tykne - husk at røre i panden hele tiden. Derefter skruer du ned på 4/9, og hold øje med, at det ikke brænder på! Lad det stå og hygge sig, til det har en tyk og cremet konsistens. Husk at smage den til med salt og peber
  • Steg bøfferne i magarine og kom salt og peber på begge sider. Steg dem på den pande, hvor du stegte peberfrugterne og champignonerne. Så kan du have styr på grøntsagerne med saucen, i mellemtiden
  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft
  • Når flødesaucen er blevet tyk og cremet, hælder du det op i et ildfast fad, lægger bøfferne ned oveni, og trykker dem en smule ned i saucen og sætter fadet i midten af ovnen i 20 minutter. Retten skal have en gylden overflade, når den er færdig.