Go Back
Blomkålstoast
Udskriv
5 fra 1 stemme

Kalorielet blomkålstoast

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Ret: Frokost
Antal: 9 hele toasts
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 800 gr. blomkåls hoved (stokken skal også bruges, dog uden bladene)
  • 8 M/L æg
  • 5 spsk. fiberHUSK med top KAN KØBES HÉR (affiliate link)
  • 1/2 tsk. salt

Sådan gør du

  • Varm oven op på 180 graders varmluft
  • Vask blomkålen godt og grundigt, så der ikke sidder jordrester på, og skær det ud i grove stykker, så det kan være I en blender
  • Blend blomkålen til en fin pure og hæld der over i en skål. Tilsæt lidt salt og smag på blomkålen og vurder hvor meget salt der skal i, inden du hælder æggene i. Husk at æggene gør saltbalancen mindre, og derfor vil blomkålstoastens færdige resultat være mindre salt, efter æg og fiberHUSK er kommet i dejen
  • Tilføj så fiberHUSK lidt efter lidt, og rør godt rundt med det samme, til massen bliver tyk. Pisk godt, så du undgår at fiberHUSKen klumper. Vend derefter æggene ned i skålen
  • Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir og fordel massen med en dejskraber. Bunden skal være ca. 0,5 cm. tyk. Sørg så vidt muligt at gøre kanterne lige, så du kan få hele toasts, hvor der ikke lige mangler et hjørne dej
  • Stil bradepanden i ovnen i 15 min. til den får lidt farve og er blevet fast i konsistensen
  • Lad blomkålsbunden køle af på en rist i 5 min. med bagepapiret, så det bevarer formen. Skær så de ønskede størrelser ud til dine blomkålstoast, med et pizzahjul, og læg dem forsigtigt over på risten, så de kan køle af, uden bagepapiret. Bagepapiret giver kondens til brødet og gør dem bløde, hvilket vi gerne vil undgå
  • Herefter kan du lave din toast, som du plejer, med dit favorit pålæg.