Tænd ovnen på 200 graders varmluft
Skær sværene ud, med mindre det allerede er gjort. Der skal være mellem 0,5-0,7 cm. mellem sværene. Det er vigtigt at du IKKE skærer ned i stegen. Men akkurat kun skærer sværene igennem
Hæld 1/2 liter vand ned i en bradepande og læg så flæskestegen nedad, med sværene nedad i vandet. Hæld derefter vand i, så sværene netop er dækket af vand
Sæt stegen i midten af ovnen og steg den i 25 min.
Tag stegen ud af ovnen og gnid den med massere af salt, med fugtige fingre. Gnid salten ind i rillerne og ovenpå flæskestegen. Sæt laurbærblade i nogle af rillerne, og sæt den så tilbage på bradepanden, med sværene opad
Juster flæskestegen med sølvpapir under, så den står jævnt. Sørg for at flæskestegen har ens højde. Det har stor betydning for sprødheden på sværene. Sæt stegen tilbage i ovnen og lad den stege yderligere i 1,5 time. Hæld 1/2 L. vand i bradepanden halvvejs, så vandet ikke fordamper og stegen brænder på - hold øje! Lad så vidt muligt vær med at åbne ovnen ellers
Når tiden er gået, tager du stegen ud og mærker om sværene er blevet sprøde. Hvis ikke, mod forventning, så giv stegen et par minutter på grill. Hold øje med den, det går stærkt! Husk også at sværene vil blive ekstra sprøde, i takt med at stegen køler
Tag stegen ud af ovnen og stil den på et spækbræt og lad den hvile i 15 min. inden den skæres ud og er klar til servering.