Go Back

Wok med grøntsager og nudler

Wok med grøntsager og nudler i en skøn peanutbutter sovs - denne er vegetarisk, men kan sagtens serveres med kylling eller anden slags kød.
Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid35 min
Ret: Aftensmad
Keyword: Wok
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 1 pakke nudler (4 brikker)
  • 1/2 - 1 dl. soja (salt) eller teryaki (sød)
  • 2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. karry
  • 4 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. honning
  • 300 gr. gulerødder
  • 150 gr. (rød) spidskål
  • 1 dåse mini majs
  • 1 pose økologisk fransk inspireret grøntsagsblanding med timian (Rema1000 400 gr.) Indeholder bl.a. svampe, broccoli, bønner og rødløg
  • 1 bundt forårsløg
  • Smages til med salt

Ekstra;

  • Cashewnødder (peanuts eller salt mandler kan også bruges)
  • Koriander eller persille
  • Evt. sød chili sauce - det giver en dejlig smag

Tip;

  • Lidt friskpresset citronsaft og økologisk citronskal gør retten frisk
  • Du kan tilføje et par cm. revet, frisk ingefær når du tilsætter karry

Sådan gør du

  • Forbered alle ingredienserne, så de er klar til brug. Snit løgene i tynde skiver og pres hvidløget. Skræl og skær gulerødderne ud i tynde stave, rens forårsløgene og skær dem ud. Snit spidskålen ud i tynde skiver, skær mini majsene ud i mundrette bidder, og mål din karry-, peanutbutter og honning af. Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
  • Hæld et par spsk. olie på en wokpande og hæld løg og hvidløg på panden, når olien er varm. Svits dem ved middel/høj varme, til de er gyldne. Hæld derefter karry på panden og brun den af med løg og hvidløg
  • Tilsæt så peanutbutter og honning og rør det hele godt rundt. Hæld gulerødderne, majsene og spidskålen på panden og lad det stege i 5 min. Derefter hældes posen med blandet grønt og forårsløg på panden, og steg så videre i 10 min.
  • Når nudlerne er kogt, hældes det varme vand fra og derefter hældes der koldt vand over, så tilberedningen stopper. Lad nudlerne dryppe helt af
  • Steg nudlerne lige inden servering. Hæld dem på en pande og tilføj enten teriyaki eller soja. Steg dem i 5 min. og vend under stegning, til teriyaki eller soja har sat sig på nudlerne
  • Rist cashewnødderne kort på en varm pande (uden olie osv.). Servér nudlerne sammen med wokretten og tilsæt gerne lidt sød chili sauce, ristede cashewnødder, koriander eller persille og lidt citron saft.