Go Back

Mørbrad i fad med grøntsager og flødesauce

Mørbrad i fad med grøntsager og flødesovs. En nem og herlig ret, med den lækreste flødesovs og massere af skønne grøntsager. Den kan både serveres som hverdagsret, men bestemt også i weekenden.
Forb. tid45 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid1 t 5 min
Ret: Aftensmad
Keyword: Mørbrad
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 200 gr. bacon i tern
  • 2 store løg
  • 2 store porre
  • 2 røde røde peberfrugter
  • 300 gr. champignon
  • 1/2 glas soltørrede tomater (i tern) i olie

Sovs

  • 1 spsk. sød paprika
  • 750 ml. madlavningsfløde (jeg brugte 500 ml. 7% og 250 ml. 14%)
  • 80 gr. tomatpuré
  • 1-2 tsk. sukker
  • Salt og peber
  • Evt. en smule vand

Mørbrad;

  • 1 svinemørbrad (minimum 550 gr.) - optøet
  • 1 dl. hvedemel
  • 1 tsk. salt og ½ tsk. peber
  • Steges i magarine

Tilbehør;

  • Ris eller bulgur

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft
  • Skær alle grøntsager ud, så de er klar til brug. Løgene skal skæres i tern, porrene i ringe, peberfrugterne i strimler og champignonerne i skiver. Du skal bruge samme pande under hele processen, så du bevarer alle smagene
  • Svits baconen på panden til den er gylden. Læg baconen til side på en tallerken og lad fedtstoffet blive på panden. Steg løg og porre gyldne og læg dem derefter til side med baconen - evt. med 1-2 spsk. olie. Steg champignoner og peberfrugter på samme pande og læg dem op på tallerkenen
  • Skær sener fra mørbraden og skær den ud i skiver. Skiverne skal ca. være 1,5 - 2 cm. Hæld mel, salt og peber i en pose og læg mørbraden ned i. Ryst posen, så melet fordeler sig om mørbraden
  • Steg mørbraden på samme pande i rigeligt af magarine. Steg mørbradstykkerne i et par minutter på begge sider, til de er gyldne. Smør et ildfast fad med magarine og læg de gyldne stykker mørbrad ned i fadet
  • Hæld paprika ned på panden og rør rundt. Paprikaen skal blandes med resterne fra mørbraden. Tilsæt så madlavningsfløden og lad det koge op ved 7/9 varme. Tilsæt tomatpuré, sukker, salt og peber. Lad det koge ind, så det bliver til en sovs. Smag den til. Tilføj evt. en smule vand, hvis den bliver for tyk
  • Bland bacon, grøntsager og de soltørrede tomater og læg det ovenpå mørbraden. Hæld derefter sovsen ovenpå. Stil fadet i midten af ovnen og lad det stå i 15-20 minutter, til overfladen begynder at få en smule farve i hjørnerne.
  • Servér gerne retten med ris eller bulgur.