Go Back

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara - en simpel opskrift på spaghetti med cremet parmesan- flødesauce og sprød bacon, der laves på blot 20 min.
Tilb. tid20 min
Samlet tid20 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: Spaghetti
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 300 gr. spaghetti - gem kogevandet fra spaghettien
  • 200 gr. bacon i tern - gerne af god kvalitet
  • 2 hvide løg
  • 2 dl. fløde (madlavningsfløde med +14% kan også bruges)
  • 2 str. M/L æg
  • 1 dl. revet parmesan
  • Smages til med salt

Sådan gør du

  • Kog spaghettien efter anvisning på pakken og forbered ingredienserne. Skær løgene i tern, pisk æggene i en skål og riv parmesanen.
  • Svits baconen på en pande og læg det over på en tallerken, når det er gyldent. Fedtstoffet skal blive tilbage på panden. Svits løgene i baconfedtet og tilsæt evt. en smule smør. Brun løgene af til de er gyldne
  • Hæld derefter baconen tilbage på panden med løgene og tilsæt fløden. Bring kort fløden i kog, og tag derefter panden af varmen et øjeblik. Hæld de piskede æg ned i fløden og rør rundt. Hæld så den varme(!) spaghetti ned på panden og vend det hele godt sammen
  • Hæld den revede parmesan ned i carbonaraen, rør rundt og smag til med salt og peber. Du kan evt. tilsætte en spsk. eller to af spaghettiens kogevand, hvis du gerne vil have at sovsen hænger endnu mere ved spaghettien
  • Servér din spaghetti carbonara med revet parmesan og frisk persille.