Go Back

Banankage med smag af jul

Banankage med smag af jul passer perfekt til den årstid vi går i møde. Fyldt med dejlige, varme krydderier. En helt fantastisk, svampet kage med smag af jul.
Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 10 min
Samlet tid1 t 25 min
Ret: Kage
Keyword: Banankage
Antal: 1 bananbrød
Forfatter: Mia Lindholm

Equipment

  • Franskbrødsform i silikone (mål: 28 cm. L * 12 cm. B * 8 cm. D.)

Ingredienser

  • 200 gr. smør
  • 6 M/L æg
  • 300 gr. sukker
  • 3 spsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. fin salt
  • 450 gr. modne bananer (uden skræl)
  • 300 gr. hvedemel
  • 250 gr. chokoladeknapper (100 gr. i kagen og 150 gr. til topping)
  • 3 tsk. kanel
  • 2 tsk. nellike
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. allehånde
  • 1/2 tsk. stødt muskatnød
  • 60 gr. suckat i bøtte (Jeg bruger Dr. Oetker)
  • 60 gr. appelsinskal i bøtte (Jeg bruger Dr. Oetker)

Topping;

  • Suckat i bøtte (Jeg bruger Dr. Oetker)
  • Appelsinskal i bøtte (Jeg bruger Dr. Oetker)
  • 1 lille håndfuld valnødder

Sådan gør du

  • Varm 2/3 af smøren op til det smelter, og hæld derefter de sidste 1/3 ned i, så det smelter i den varme smør. Det er vigtigt at det er helt afkølet inden brug!
  • Slå æggene ud i en skål og hæld vaniljesukker og sukker ned i skålen, og pisk det sammen til en luftig masse. Mos bananerne med en gaffel og tilføj derefter bagepulver, salt, det afkølede smør og de moste bananer i æggemassen
  • Afmål melet og si det ned i skålen (det er vigtigt at du hælder det igennem en si, så der ikke kommer klumper af mel i den bagte kage). Rør forsigtigt rundt med en dejskraber, så alle ingredienser fordeles. Det er vigtigt at dejen røres rundt med en dejskraber, så luften ikke bliver slået ud af dejen
  • Hæld alle krydderier, chokoladeknapper, suckat og appelsinskal i dejen og rør roligt rundt, til det hele er godt fordelt
  • Beklæd en franskbrødsform i silikone (eller beklæd med bagepapir) og spray den med smagsneutral olie eller margarine. Hæld derefter kagedejen ned i formen og bag den i ovnen ved 180 graders varmluft i 1 time og 5/10 min. Tjek kagen i de sidste 10 min. da ovne varmer forskelligt
  • Efter 30 min. sætter jeg sølvpapir over min kage, så den ikke får for meget farve på toppen. Det fjernes efter 15 minutter og derefter bages kagen de sidste 10 minutter uden sølvpapir på. Du kan tjekke om kagen er bagt ved, at stikke en gaffel ned i midten af dejen. Hvis der ikke længere sidder dej på når du tager den op fra kagen, så er den færdigbagt
  • Tag kagen ud af ovnen og fordel med det samme chokoladeknapperne ovenpå kagen. Smør chokoladen ud når den er smeltet. Hak valnødderne og drys dem, suckat og appelsinskal ud over kagen, i mens chokoladen stadig er smeltet. Vurder selv hvor meget suckat og appelsinskal du vil bruge
  • Lad kagen køle af inden servering, hvis du spiser den direkte efter bagning. Opbevar den i køleskabet. Tag den ud af køleskabet 30 min. inden servering, så den kan nå at temperere.