Go Back

Alkoholfri æblegløgg med tranebær og mandler

Alkoholfri æblegløgg med tranebær og mandler smager super dejligt og kraftigt af julekrydderier. En dejlig drik til børn, gravide og til dig der ikke drikker alkohol
Forb. tid10 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid45 min
Ret: Alkoholfri gløgg
Keyword: Jul
Antal: 4 små glas
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 1 liter økologisk, ufiltreret æblejuice
  • 4 cm. frisk ingefær skåret i skiver (uden skræl - pilles af med en ske)
  • Skallen fra 1 økologisk, ubehandlet appelsin
  • Saften fra 1 appelsin
  • 15 nellikefrø
  • 4 stjerneanis (Det er ikke gennemtrængende, men justér hvis du ikke er til for meget lakrids)
  • 3 kanelstænger
  • 6 Kardemommekapsler
  • 0,75 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 dl. tranebær (eller rosiner)
  • 50 gr. mandelsplitter

Sådan gør du

  • Pil skrællen af ingefæren med en ske og skær den i skiver. Skyl appelsinen og tør den godt af for vand. Riv den groft på et rivejern og pres til sidst saften ud af appelsinen
  • Hæld ingredienser i en gryde, undtagen hyldeblomstsaft, tranebær og mandelsplitter. Bring det derefter i kog i 10 min. så varmen kan trække smagene ud af krydderierne
  • Lad det derefter stå og hygge sig i 30 minutter på lav varme
  • Si gløggen så du undgår kanelstænger, nellikefrø, stjerneanis mm. og hæld gløggen ned i en ren gryde
  • Hæld hyldeblomstsaften i lige inden servering og varm op med tranebær og mandelsplitter i 5 min. inden servering

Tip;

  • Hvis du godt kan lide at din gløgg er lidt mere syrlig, kan du tilføje lidt citronsaft