Go Back

Rabarbercrumble - en nem og lækker sommerdessert

Rabarbercrumble - en sprød og lækker sommerdessert, som du nemt kan lave. En af mine absolut favoritdesserter!
Forb. tid20 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t 5 min
Ret: Dessert
Keyword: Rabarbercrumble
Antal: 6 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Equipment

  • 26 cm. tærtefad

Ingredienser

Rabarber;

  • 700 gr. frisk rabarber (snittet og ordnet)
  • 175 gr. sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker

Crumble;

  • 120 gr. blød smør (ikke smeltet!)
  • 100 gr. hvedemel
  • 100 gr. mandler (hakkes)
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 dl. havregryn
  • 100 gr. sukker

Vanilje creme fraiche

  • 500 gr. creme fraiche
  • 2-3 spsk. sukker
  • 2 spsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  • Vej først smøren af og sæt den på køkkenbordet, så den kan temperere, og tænd ovnen på 180 graders varmluft
  • Skyl rabarberne og snit dem i stykker á 1 cm. Hæld dem op i en skål og tilføj sukker og vaniljesukker og bland det rundt
  • Hak mandlerne (jeg hakker dem både groft og fint) og hæld dem i en skål med hvedemel, havregryn, sukker vaniljesukker og smør. Bland det hele godt sammen med hånden, til alle ingredienser er blandet sammen. Det må gerne ligge lidt i klumper (det giver de store sprøde crumblestykker på kagen).
  • Smør et tærtefad med smør eller magarine og hæld rabarberstykkerne i. Drys derefter din crumble hen over rabarberne, så det er ligeligt fordelt. Sæt kagen ind i midten af ovnen.
  • Når din rabarbercrumble er gylden på toppen, er den færdig. Tag den ud af ovnen og lad den køle i 15 min.
  • Bland creme fraiche, sukker og vaniljesukker (smag til), og servér til kagen.