Kartoffelmuffins – et lækkert tilbehør til dit måltid
Kartoffelmuffins kan både serveres som tilbehør til din aftensmad, som frokost eller til brunch. Du kan også tage dem med i madpakken eller spise dem som morgenmad. De smager hamrende godt! Du kan desuden servere din kartoffelmasse i en tærteform og servere den i stykker. Du kan ydermere skifte krydderurter, ost og krydderier ud med nogle andre, hvis du vil lave lidt variation i dine kartoffelmuffins.
Du kan spise dine kartoffelmuffins til alle dine måltider. Jeg spiste mine til frokost i går og i dag har jeg spist dem til morgenmad. Næste gang tror jeg, at jeg vil servere dem til en saftig steak og en lækker sauce. De er super nemme at lave og de er ret gode, at have i køleskabe. Det kunne f.eks. være til et hurtigt måltid, hvis man er på vej ud af døren.
Det er egentlig kun fantasien der sætter grænser, når du laver madmuffins. Du kan bruge alverdens krydderurter og smagssammensætninger, som du lyster. Jeg laver både mine morgenmadsmuffins salte og søde. Du kan finde to andre opskrifter på morgenmadsmuffins ved, at trykke på de links du finder herunder.
Måske du også vil kunne lide; Nemme æggemuffins med serranoskinke eller måske søde morgenmadsmuffins med gulerod, æble og blåbær

Lækre kartoffelmuffins med ost og forårsløg
Ingredienser
- 400 gr. skrællet kartoffel
- 75 gr. blandet, revet ost
- 3 M/L æg
- 2 forårsløg
- 1/2 tsk. salt og peber
- 2 stilke rosmarin
- 3 cherrytomater
Sådan gør du
- Skræl og riv kartoflen fint på et rivejern og læg kartoflerne ned i en si med lidt salt ovenpå, så væsken kan dryppe af i 10 minutters tid
- Skyl rosmarin, tomater og forårsløg, og skær forårsløgene og rosmarin i små skiver og stykker
- Kom æg, forårsløg, rosmarin, ost, og salt og peber i en skål og rør rundt
- Pres den resterende væske ud af kartoflerne og rør dem sammen med de resterende ingredienser i skålen
- Spray eller smør olie i formene, fordel massen i formene og skær tomaterne ud og læg en halv skive på hver kartoffelmuffin
- Bag dine kartoffelmuffins i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter – til overfalden får lidt farve.
Tip;
- Den revet ost kan skiftes ud med mozzarellabøffer eller parmesan og kartoflen kan skiftes ud med en sød kartoffel eller en kinaradise.
Velbekomme!

Lige hvad jeg har haft i tankerne! Fik masser af muffins forme i julegave. Så nu skal eksperimenteres!
Tak opskrift og inspiration. Godt nytår!
Mvh. Flemming.
Hej Flemming,
Ej hvor fedt at høre! Ja, så er du jo godt stillet i forhold til de her muffins 😀
Jeg håber at de falder i din smag.
Velbekomme og tak fordi du følger med!
Godt nytår til dig også!
Venlig hilsen Mia
Jeg vil gerne prøve denne opskrift, men kan man lave selve dejen om aftenen og så bage dem om morgenen?
Hej Flemming / Lene,
Dejligt at høre. Ja, det tænker jeg sagtens at du kan. 🙂
Bare du stadig husker, at dræne væsken fra kartoflerne, så de ikke bliver våde.
God bagelyst. 😀
Venlig hilsen Mia
Hej Mia.
Hvor ser de lækre ud.
Kan de laves dagen før?
Kan man fryse dem?
Mvh Henriette
Hej Henriette,
Tusind tak skal du ha! De kan sagtens laves dagen før. Men jeg ved ikke om de kan fryses – jeg ville gå efter at spise dem inden for de første dage dage hvor de har været i køleskabet og så selvfølgelig når de er friskbagte. 🙂
Mvh. Mia
Hvor lang tid kan de holde sig?
Vh Thea
Hej Thea,
De kan sagtens holde sig i 3-4 dage i køleskabet. 🙂
Venlig hilsen Mia
De er dælme lækre
Lavede dem igår ifølge opskrift og prøvede at spice dem lidt op idag med hvidløg og gorgonzola samme mængde at det hele, det spiller
Hej Kim,
Det er jeg rigtig glad for at høre! Ej det lyder også super lækkert!
Dejligt du selv har eksperimenteret med smagene. 😀
Mvh. Mia
Hej jeg har også lavet dem før, og de kan sagtens fryses, bliver ganske gode med opvarmning i ovn eller airfryer, lige fra fryseren og så 10 min i ovn.