Denne lækre ret, med kyllingelår i cremet peanutbuttersauce med fuldkornsris, bliver nok en af mine nye favorit panderetter.
Den er velsmagende, krydret og rund i smagen. Desuden bliver kyllingelårene dejligt møre, når retten skal stå og simre. Udover det, giver peanutbutteren en dejlig cremet smag, som kompenserer rigtig godt for de gennem trængende rødder der er i retten. Jeg lavede den i formiddags, så den kunne være klar til om aftenen, da smagen trækkes ud og kyllingen bliver dejligt mør.
Ingredienser | Kyllingelår i cremet peanutbuttersauce til 4 personer
2 spsk. kokosolie
3 spsk. Karry
3 cm. frisk økologisk ingefær
3 cm. frisk økologisk Gurkemeje
1 løg
3 fed hvidløg
1 stor rød chili
800 gr. kyllingelår
4 forårsløg
3 dl. vand
2 spsk. peanutbutter
5 ananasringe eller 1/2 dåse i stykker
2 dl. ananas saft
1 dåse kokosmælk (Santa Maria)
Saften fra 1/2 lime
1/2 lime skåret i skiver, til pynt
2 spsk. lys Maizena til jævning
Cashewnødder
Jeg spiser som oftest mine ryderetter / mere flydende retter med ris, da jeg godt kan lide, at sovsen trænger ind i risene. Man kan også spise den med pasta eller som suppe med brød. Udover det, serverede jeg en lækker og frisk kålsalat til.
Fremgangsmåde;
- Smelt kokosolien i en pande, skræl gurkemeje og ingefær, riv dem med et rivejern og svits dem sammen med karry. (Husk handsker, når du ordner din gurkemeje – den farver!)
- Skær løg, hvidløg, chili i små stykker, kom dem på panden og svits dem kort sammen, inden du kommer dine kyllingelår på panden. Steg dem til de bliver gyldne på overfladen.
- Skyl forårsløgene, skær dem i stykker og kom dem på panden, med kyllingen. Lad dem ligge på panden i 5 min og hæld derefter vandet på panden.
- Lig låg på og lad retten simre i 2 timer, eller mere, ved svag varme.
- Når retten har stået i to timer, tages kyllingen op af gryden.
- Tilføj peanutbutter, kokosmælk, limesaft, ananas og ananassaft. kommes i panden, og retten jævnes med lys maizena (bland maizenaen op med lidt vand inden det hældes i retten). Kom lidt efter lidt i retten, og vent 1 minut mellem du tilføjer ekstra.
- Når retten har fået den ønskede konsistens, ligger du kyllingen tilbage i panden, og ligger limeskiver og cashewnødder i retten, inden servering.
- Servér dine kyllingelår i cremet peanutbuttersauce med denne lækre grønkålssalat.
Velbekomme!