Den lækreste banankage fyldt med chokoladechunks og hasselnødder
Det her er en af mine favoritkager – svampet banankage med chokolade og store stykker chokolade og hasselnødder. Det er en sikker vinder! Desuden er den helt vildt lækker svampet og nærmest cremet, pga. dens minimale indhold af mel. Det er ret så lækkert!
Jeg har som oftest bananer i køleskabet, og jeg køber gerne flere end jeg ved, jeg kan nå at bruge, for så at have en god undskyldning for at bage. Bananer er gode i rigtig mange opskrifter – både i kage, pandekager, smoothies, granola osv. Og pga. bananens mange muligheder, så er der jo flere grunde til at være kreativ, når ens bananer skal bruges.
Måske du også vil kunne lide; Min banankage med karamel topping eller banankage med dadler
INGREDIENSER – 2 kager / 1 lille bradepande
230 gr. rørsukker
1 vaniljestang
4 æg
3 modne bananer
140 gr. smeltet smør
1 1/2 dl. hasselnødder
2 plader 70% mørk chokolade
1 tsk. salt
150 gr. hvedemel (mandel- eller kokosmel kan også bruges)
1 1/2 tsk. bagepulver
Kokosolie spray
Fremgangsmåde;
-
- Varm smørret op og stil det til side, til afkøling
- Hæld sukker, vaniljestang og æg ned i en skål og pisk det luftigt med en elpisker (5-10 min.)
- Tænd ovnen på 180 grader ved over- og undervarme
- Mos bananerne i en skål, hak den ene plade chokolade groft og hak 1 dl. af hasselnødderne groft, og vend chokolade og hasselnødder sammen med de moste bananer
- Lig en si over skålen med den luftige sukkermasse og hæld bagpulver, salt og hvedemel ned i skålen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber
- Hæld forsigtigt den afkølede smør i skålen og vend derefter bananmosen ned i dejen og rør rundt
- Beklæd din(e) form(e) med bagepapir og sprøjt olie rundt i sider og bund, så kagen slipper når den er bagt – jeg har brugt to brødforme. Du kan også bruge én lille bradepande. Hvis du bruger silikoneforme kan du undlade bagepapir og nøjes med at spraye eller smøre din form
- Hæld dejen ned i formen(e) og bag banankagen i 45 – 50 minutter midt i ovnen
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle i et par minutter, inden du ligger chokoladen i stykker på toppen. Lad den smelte og smør den derefter ud med en dejskraber eller en ske
- Hak den sidste 1/2 dl. hasselnødder fint og drys dem ud over den smeltede chokolade på banankagen
Tip; Banankagen kan både serveres lun og afkølet. Jeg opbevarer min banankage (helt afkølet) i et stykke rent bagepapir, i en pose i køleskabet – det samme gør jeg, når jeg fryser den ned.
Velbekomme!