Alkoholfri æblegløgg med tranebær, mandler med skønne julekrydderier. En juledrik til børn, gravide og til dig der ikke drikker alkohol. Opskriften opstod fordi jeg på nuværende tidspunkt er højgravid og jeg elsker gløgg! Både rød og hvid gløgg. Derfor skulle der selvfølgelig en alkoholfri version til i denne jul, som jeg også kan drikke.
Den er super simpel at lave og passer egentlig stort set sig selv, så snart du har sat gryden over. Hvorfor den også er et godt bud på lækkerier til adventhyggen. Du kan lave æbleskiver, julesmåkager, klatkager eller andre lækkerier, i mens gløggen bliver klar og så er den klar til servering, i selskab med med dine julelækkerier.
Min veninde og hendes kæreste, som jeg serverede den for, synes også at den smagte skønt. Og hendes kæreste er normalt til den røde med alkohol. Så det er i en helt anden ende, den hér. Så selvom du normalt drikker den version med alkohol, er denne altså et lækkert bud på et alternativ, hvor du ikke mangler alkoholen. Faktisk har jeg lavet gløgg et par gange med alkoholfri vin, men den her ufiltrerede æblejuice i en alkoholfri æblegløgg, kan noget helt specielt!
Måske du også vil kunne lide; Rocky road – to forskellige slags | Brændte mandler med kanel | Cornflakes toppe | Nemme julesnacks | Julesmåkager – appelsin, ingefær og chokolade & hasselnød, tranebær og kanel | Havregrynskugler – den nemme slags | Snickers bites med et strejf af jul | Kokoskugler med appelsin og ristet kokos | Biscotti | To forskellige slags sprøde småkager
Alkoholfri æblegløgg med tranebær og mandler
Ingredienser
- 1 liter økologisk, ufiltreret æblejuice
- 4 cm. frisk ingefær skåret i skiver (uden skræl – pilles af med en ske)
- Skallen fra 1 økologisk, ubehandlet appelsin
- Saften fra 1 appelsin
- 15 nellikefrø
- 4 stjerneanis (Det er ikke gennemtrængende, men justér hvis du ikke er til for meget lakrids)
- 3 kanelstænger
- 6 Kardemommekapsler
- 0,75 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
- 1 dl. tranebær (eller rosiner)
- 50 gr. mandelsplitter
Sådan gør du
- Pil skrællen af ingefæren med en ske og skær den i skiver. Skyl appelsinen og tør den godt af for vand. Riv den groft på et rivejern og pres til sidst saften ud af appelsinen
- Hæld ingredienser i en gryde, undtagen hyldeblomstsaft, tranebær og mandelsplitter. Bring det derefter i kog i 10 min. så varmen kan trække smagene ud af krydderierne
- Lad det derefter stå og hygge sig i 30 minutter på lav varme
- Si gløggen så du undgår kanelstænger, nellikefrø, stjerneanis mm. og hæld gløggen ned i en ren gryde
- Hæld hyldeblomstsaften i lige inden servering og varm op med tranebær og mandelsplitter i 5 min. inden servering
Tip;
- Hvis du godt kan lide at din gløgg er lidt mere syrlig, kan du tilføje lidt citronsaft
Velbekomme!