Rabarbercrumble med bløde rabarber i bunden, en sprød crumble på toppen og en skøn vanilje creme fraiche, som kun gør denne herlige sommerdessert ekstra lækker! Det er uden tvivl, en af mine absolut favorit sommerdesserter. Især fordi rabarbercrumble er super let at lave. Men det smager også bare af sommer. En god kombination af syre og sødme. Lav en lækker vanilje creme fraiche til din rabarbercrumble. Det gør kun den skønne sommerdessert ekstra god! Du kan også tilføje en smule revet citronskal til enten rabarber, men også creme fraichen.
Kan jeg lave min rabarbercrumble dagen før?
Du kan sagtens lave din rabarbercrumble klar dagen før. Bland de snittede rabarbere med vaniljesukker og sukker. Lad dem ligge og trække, og sæt dem så i køleskabet. Hak og bland alle tørre ingredienser sammen til din crumble, og sæt det til side i en lufttæt beholder. Tilsæt først det bløde smør på dagen, hvor kagen skal serveres. Hæld rabarberne over i et smurt, ildfast fad og drys derefter crumble ovenpå. Så er den klar til bagning.
Hvis du har et overskud af rabarber i haven, kan du også prøve nogle af mine andre opskrifter med rabarber; Frisk rabarber hyldeblomstsaft | Svampet rabarberkage med marcipan og vanilje creme fraiche|Lækker, frisk og sukkerfri rabarbersaft
Jeg er vild med rabarber i alt! Drinks, safter, desserter, på morgenmad, i salater, til aftensmaden og i kager. Det klæder bare en hver ret! Og så er det jo sæson for det lige nu. Jeg plantede to rabarberplanter, da vi flyttede i hus, og de er kæmpe store nu. Perfekt til sommerens projekter. Vi dyrker meget fra jord til bord konceptet. Min datter vil så gerne hjælpe til med hente dagens fangst i haven og jeg elsker det.
Måske du også vil kunne lide; Svampet banankage – den nemmeste opskrift | Citronkage med hvid chokolade og marcipan | Svampet kanelsneglekage – Verdens bedste opskrift | Bagte æbler med sprød crumble | Blommetærte med lækker havre – mandel crumble | Svampede chokoladeboller | Dadelbarer med peanutbutter og chokoladeovertræk | Hjemmelavede romkugler |
Rabarbercrumble – en nem og lækker sommerdessert
Equipment
- 26 cm. tærtefad
Ingredienser
Rabarber;
- 700 gr. frisk rabarber (snittet og ordnet)
- 175 gr. sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
Crumble;
- 120 gr. blød smør (ikke smeltet!)
- 100 gr. hvedemel
- 100 gr. mandler (hakkes)
- 1 spsk. vaniljesukker
- 2 dl. havregryn
- 100 gr. sukker
Vanilje creme fraiche
- 500 gr. creme fraiche
- 2-3 spsk. sukker
- 2 spsk. vaniljesukker
Sådan gør du
- Vej først smøren af og sæt den på køkkenbordet, så den kan temperere, og tænd ovnen på 180 graders varmluft
- Skyl rabarberne og snit dem i stykker á 1 cm. Hæld dem op i en skål og tilføj sukker og vaniljesukker og bland det rundt
- Hak mandlerne (jeg hakker dem både groft og fint) og hæld dem i en skål med hvedemel, havregryn, sukker vaniljesukker og smør. Bland det hele godt sammen med hånden, til alle ingredienser er blandet sammen. Det må gerne ligge lidt i klumper (det giver de store sprøde crumblestykker på kagen).
- Smør et tærtefad med smør eller magarine og hæld rabarberstykkerne i. Drys derefter din crumble hen over rabarberne, så det er ligeligt fordelt. Sæt kagen ind i midten af ovnen.
- Sæt tærtefadet i ovnen og bag i 45 min. Når din rabarbercrumble er gylden på toppen, er den færdig. Tag den ud af ovnen og lad den køle i 15 min.
- Bland creme fraiche, sukker og vaniljesukker (smag til), og servér til kagen.
Velbekomme!