Brændte mandler hører, efter min mening, helt sikkert julen til! Det er en af de lækreste former for snacks, sammen med julesmåkager, selvfølgelig! Dem skal vi heller ikke glemme – jeg har forresten flere forskellige opskrifter på de lækreste julesmåkager, som du kan finde hér og hér.

De her brændte mandler med et twist af kanel, er hamrende lækre, og virkelig sprøde og knasende. Perfekt til julebordets konfektskål. Vi har allerede nu spist over halvandet glas her hjemme, siden jeg lavede dem for to uger siden. De er både godkendt af min familie, veninder og min bedre halvdel. Og jeg må indrømme, at jeg ikke selv kan lade vær med, at tage en lille håndfuld i ny og næ, når den søde tand melder sig. Jeg tror vidst nok, at er nødt til at lave en portion mere, når vi rammer december måned.

Det er super nemt at lave brændte mandler. Hele processen tager ikke mere end 30 min, alt afhængig af din pandes størrelse. Des større din pande er, des hurtigere kan du sætte tænderne i dine hjemmelavede brændte mandler.

Giv dine brændte mandler i værtindegave

Det er desuden en skøn værtindegave at komme med. Jeg elsker selv hjemmelavede gaver! Du kan finde små slikposer og bånd i diverse supermarkeder, og tage med til værten. Det er jeg sikker på, at din veninde, kammerat eller mor vil blive glad for!

Måske du også vil kunne lide; Ristede salt mandler | 3 forskellige smage |Ristede lakrids mandler | Karamelliserede mandler | Julesmåkager med appelsin, ingefær og chokolade & hasselnød, kanel og tranebær | Biscotti med chokolade, mandler og hampefrø & med rom, mandler og hasselnød | Julesmåkager | Én simpel opskrift, to forskellige slags småkager | Havregrynskugler – den nemme slags | Hjemmelavet Bounty snacks | Cornflakes toppe | Klatkager af risengrød | Sprøde vafler med vanilje

Brændte mandler med kanel

Tilb. tid30 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Brændte mandler
Keyword: Jul
Antal: 1 stort glas
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 350 gr. sukker
  • 350 gr. mandler
  • 1 dl. vand
  • 1 tsk. kanel

Sådan gør du

  • Beklæd en bradepande med bagepapir og stil den ved siden af din kogeplade til senere brug
  • Bland mandler, sukker, vand og kanel sammen på en stor pande. Skru helt op for varmen (mit induktions komfur stod på 9) og skru ned på niveau 5, 3 min. efter det er begyndt at koge – rør hele tiden rundt i massen med en dejspartel med silikone. Det er vigtigt, at du når hele vejen rundt i massen
  • Rør godt rundt i mandlerne indtil vandet fordamper fra både mandler og vand – det gør det først når sukkeret er tørret helt ud i bunden, og ligner sand. Giv det 3 min. mere, så du er helt sikker – det er vigtigt at det er hélt tørt!
  • Hér tror de fleste at de brændte mandler er færdige – men det er de ikke! Al den sukker der ligger i bunden, skal smelte igen og op og hænge fast på mandlerne
  • Når du fornemmer at det er helt tørt, så skruer du op fra temperaturen igen. Skru så op på 7, så sukkeret begynder at smelte igen – nu skal du være ekstra opmærksom på dine brændte mandler og røre ekstra godt rundt hele tiden! 
  • Rør godt rundt ned langs pandens bund og vend hele tiden dine mandler, indtil al sukkeret er smeltet og er begyndt at sætte sig rundt om mandlerne
  • Fortsæt processen indtil der ikke er mere løs sukker tilbage i gryden og hæld straks dine brændte mandler over på bradepanden og lad dem køle helt af. Læg dem gerne spredt, så de køler hurtigere og ikke sætter sig fast på hinanden
  • Opbevar dine brændte mandler i et patentglas eller en lufttæt krukke

Velbekomme!

Brændte mandler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.