OPSKRIFTER, S N A C K S

Sprøde brændte mandler med kanel

Brændte mandler hører, efter min mening, helt sikkert julen til! Det er en af de lækreste former for snacks, sammen med julesmåkager, selvfølgelig! Dem skal vi heller ikke glemme – jeg har forresten to opskrifter på de lækreste julesmåkager, som du kan finde lige hér.

De her brændte mandler med et twist af kanel, er hamrende lækre, og virkelig sprøde og knasende. Perfekt til julebordets konfektskål. Vi har allerede nu spist over halvandet glas her hjemme, siden jeg lavede dem for to uger siden. De er både godkendt af min familie, veninder og min bedre halvdel og jeg må indrømme, at jeg ikke selv kan lade vær med, at tage en lille håndfuld i ny og næ, når den søde tand melder sig. Jeg tror vidst nok, at er nødt til at lave en portion mere, når vi rammer december måned.

Det er super nemt at lave brændte mandler – hele processen tager ikke mere end 30 min, alt afhængig af din kasserolles størrelse. Des større din kasserolle er, des hurtigere kan du sætte tænderne i dine hjemmelavede brændte mandler. Det er desuden en skøn værtindegave at komme med. Jeg elsker selv hjemmelavede gaver! Du kan finde små slikposer og bånd i diverse supermarkeder. Det er jeg sikker på, at din veninde, kammerat eller mor vil blive glad for!

Måske du også vil kunne lide; Ristede salt mandler | 3 forskellige smageristede lakrids mandler eller karamelliserede mandler

Ingredienser | Brændte mandler

350 gr. sukker
350 gr. mandler med skræl
1 dl. vand
1 tsk. kanel

Fremgangsmåde;

  1. Beklæd en bradepande med bagepapir og stil den ved siden af din kogeplade til senere brug
  2. Bland mandler, sukker, vand og kanel sammen i en stor kasserolle (brug en stor, så bliver processen markant hurtigere!) – hverken en gryde eller pande med belægning! – det er meget vigtigt, for det ødelægger panden eller gryden i processen
  3. Skru helt op for varmen (mit induktions komfur stod på 9) og skru ned på niveau 5, 3 min efter det er begyndt at koge – rør hele tiden rundt i massen med en gaffel. Det er vigtigt, at du når hele vejen rundt i massen
  4. Rør godt rundt i mandlerne indtil vandet fordamper fra både mandler og vand – det gør det først når sukkeret er tørret helt ud i bunden, og ligner sand. Giv det her 3 min mere, så du er helt sikker – det er vigtigt at det er hélt tørt!
  5. Hér tror de fleste at de brændte mandler er færdige – men det er de ikke! Al den sukker der ligger i bunden, skal op og hænge fast på mandlerne
  6. Når du fornemmer at det er helt tørt, så skruer du op fra temperaturen igen. Skru så op på 7, så sukkeret begynder at smelte igen – nu skal du være ekstra opmærksom på dine brændte mandler og røre ekstra godt rundt med en gaffel hele tiden! 
  7. Rør godt rundt ned langs grydens bund og vend hele tiden dine mandler, indtil al sukkeret er smeltet og er begyndt at sætte sig rundt om mandlerne
  8. Fortsæt processen indtil der ikke er mere løs sukker tilbage i gryden og hæld derefter dine brændte mandler over på bradepanden og lad dem køle helt af
  9. Opbevar dine brændte mandler i et patentglas eller en lufttæt krukke

Velbekomme!

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.