Cornflakes toppe er endnu et hit, når vi snakker julelækkerier. De er nemme og er altid en sikker vinder. De er sprøde og knasende, og smager dejligt af orange. De et kæmpe hit her hjemme og tager vitterligt ingen tid at lave. Prøv dem og giv din mund lidt ekstra forkælelse her i juletiden.
Jeg laver dem hvert eneste år, for hele familien er pjattede med dem. Inkl. mig selv! Jeg synes simpelthen at alt med orangesmag er så lækkert! Du kan også erstatte orangechokoladen i dine cornflakes toppe med mint chokolade og tilføje pebermynte essens, i stedet for appelsinskal. Det smager også enormt godt! Det er nogle af mine absolutte favoritter, når vi snakker julesnacks.
Jeg laver altid julesmåkager, fyldte marcipan stykker med nougat og nødder, brændte mandler, havregrynskugler og kokoskugler med appelsin og ristet kokos. Du finder flere af mine favoritopskrifter hér under.
Måske du også vil kunne lide; Klatkager af risengrød | Sprøde vafler med vanilje | Morgenmads favoritter | Sprøde brændte mandler med kanel | Havregrynskugler – den nemme slags | Kokoskugler med appelsin og ristet kokos | Snickers bites med et strejf af jul | Biscotti | To forskellige slags sprøde småkager | Julesmåkager | Én simpel opskrift, to forskellige slags småkager | Hjemmelavet Bounty snacks
Cornflakes toppe
Ingredienser
- 150 gr. mørk chokolade
- 100 gr. orange chokolade
- 100 gr. cornflakes uden tilsat sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- Skallen fra 1 økologisk, ikke overfladebehandlet appelsin
Sådan gør du
- Sæt chokoladen til smeltning over et vandbad
- Skyl i mens appelsinen godt og tør den af for vand. Riv den fint og vend det i den smeltede chokolade, med de resterende ingredienser
- Vend rundt til det hele er godt fordelt og læg derefter cornflakes toppene over på et stykke bagepapir eller i en form. Hvis du laver dem i en form, bank så formen et par gange i bordet, så du udgår store lufthuller
- Sæt den på køl og så skær dem ud i mundrette stykker, når chokoladen er størknet, hvis du laver den i en form
- Opbevar dem køligt i en lufttæt beholder.
Velbekomme!