Syltede agurker er super nemme at lave og smager helt fantastisk. Jeg kan bedre lide hjemmelavede syltede agurker, end dem som man kan købe. Jeg synes at dem man selv laver bliver mere sprøde, hvor dem man køber er mere slaskede. Jeg kan desuden godt lide, at lave mine agurker tykkere end normalt. Jeg vil gerne have at der er bid i og at man ved hvornår man får dem i munden. Men du kan sagtens rive agurkerne på et mandolinjern, hvis du er mere til den tynde slags syltede agurker.

De tager blot 10 minutter at lave og så passer de ellers sig selv på køkkebordet og i køleskabet resten af tiden. Nemt ikke? Jeg bruger mine syltede agurker i burgere, på en ristet hotdog, ovenpå rugbrødsmadder og generelt til aftensmaden, hvis jeg f.eks. får flæskesteg, frikadeller, mørbrad i fad eller karbonader. De egner sig faktisk rigtig godt til svinekød, men især også til en oksesteg med waldorfsalat og det hele.

Syltning fra barns ben

Jeg er vokset op med, at min mormor og morfar altid har lavet og dyrket frugt og grøntsager, i deres kæmpe køkkenhave. Hvilket resulterede i, at vi altid fik hjemmelavede lækkerier i massevis. Så jeg er vokset op med friske og hjemmedyrkede råvarer, som vi i vores familie altid kunne nyde godt af. Min far sylter desuden også forskellige grøntsager og græskar. Måske jeg skulle dele hans opskrifter også? Så i forhold til førnævnte, skal jeg selvfølgelig også lave mine egne syltede agurker, og denne opskrift er så simpel og nem. Lav gerne agurkerne dagen før de skal bruges. Og husk, at lav en dobbelt portion hvis I er mange der skal spise dem. De forsvinder hurtigt pga. tykkelsen, men også fordi de smager hamrende godt!

Måske du også vil kunne lide; Syltede rødløg | Stegt broccolisalat | Kartoffelsalat med bacon og purløg | Klassiske frikadeller | Bagte peberfrugter i olie med timian | Chutney med rød peberfrugt og løg

Syltede agurker

Syltede agurker

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid2 timer
Keyword: Syltede agurker
Antal: 1 glas
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 1,5 dl. eddike
  • 1,5 dl. sukker
  • 1,5 dl. vand
  • 5 laurbærblade
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peberkorn – brug også gerne en smule kværnet frisk peber
  • 1 tynd, lang agurk Jeg kan bedst lide de tynde, da jeg synes de tykke kan være meget gummi agtige i deres skræl. Og så er det selvfølgelig også for, at få mundrette stykker, når de er skiveskåret

Sådan gør du

  • Hæld eddike, sukker, vand, salt, laurbærblade og peberkorn i en gryde og bring det i kog. Når sukkeren er opløst, lader du det koge et kort øjeblik
  • Skær agurken i grove skiver på ca. 0,3-0,4 cm. Kog en kande vand og skold et vasket syltetøjsglas. Skold det lige inden du hælder væsken på glasset
  • Hæld agurkerne ned i glasset og sluk for blusset. Lad væsken stå og trække et kort øjeblik og hæld den derefter ned over agurkerne, og sæt låg på. Lad agurkerne stå og trække – gerne et par timer, inden brug. Når glasset er kølet af, sættes det i køleskabet.

Velbekomme!

Syltede agurker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.