Indbagt pizzabrød med sprød skorpe af brød og et lækkert cremet indhold af bl.a. skinke, tomater, oregano, ost mm.. Mange af de ingredienser, som du forbinder med en pizza. Når du skærer den op, har den det flotteste snit af brød og fyld. En god mængde af begge dele. Det smager helt fantastisk og et super simpelt at lave. Du kan både lave den til hverdag, men også som weekendret. Servér den gerne sammen med en lækker salat.

Fyld i indbagt pizza – hvad kan man komme i?

Du kan altid tilføje pølser, oksekød, pepperoni, gorgonzola, kebab, rød peber osv. Ja, lige præcis det der gør din pizza, til din favorit. Jeg skal i hvert fald arbejde mig frem med flere forskellige smagsvarianter, med tiden. Jeg serverer gerne en tomatsalat til indbagt pizzabrød. Det bringer noget friskhed til retten. Du kan desuden med fordel også servere chili- og hvidløgsolie til indbagt pizzabrød, så du fuldender oplevelsen, som når du spiser pizza.

Du kan selv til og fravælge fyld, præcis som du kan lide din pizza. Normalt spiser jeg ikke champignon på min pizza, men i indbagt pizzabrød, der kan champignonen virkelig noget! Det har en fantastisk smag i dette brød, og jeg synes helt bestemt, at du skal prøve at smage det. Du kan også tilføje eller erstatte nogle af ingredienserne. Æg finder man (i hvert fald ikke jeg) normalt heller ikke på pizza. Men æggene giver lidt en fornemmelse af lækre pirogger. Hvilket jo altid er en dejlig spise! Det kunne f.eks. være denne opskrift på pirogger med skinke og æg. Slet ikke dumt i indbagt pizzabrød! Så gør dig lige den tjeneste at prøve både champignon og æg af i indbagt pizzabrød, ikke?!

Måske du også vil kunne lide: Grove pølsehorn med kerner og ketchup | Pølsehorn med spinat og solsikkekerner | Æggemuffins med serrano og rosmarin | Svampede pizzasnegle med timian | Pirogger med skinke og æg | Æggemufins med skinke, kartoffel og forårsløg | Sprødt stenalder knækbrød uden mel | Koldhævede gulerodsboller | Pestosnurrer med mozzarella og hvidløg

Indbagt pizzabrød
Indbagt pizzabrød
Indbagt pizzabrød

Indbagt pizzabrød

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid1 time 10 minutter
Samlet tid1 time 30 minutter
Ret: Aftensmad
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Dej;

  • 50 gr. gær
  • 3 dl. lunken vand
  • 4 spsk. olie
  • 500 gr. hvedemel (du kan også bruge lidt speltmel og erstatte 100 gr. hvedemel)

Fyld;

  • 120 gr. smør
  • 1 stort løg, hakket
  • 300 gr. skinkestrimler
  • 250 gr. champignon
  • 200 gr. tomater
  • 2 spsk. tørret oregano
  • 250 gr. revet mozzarella ost
  • 3 æg 2 kogte og 1 til pensling
  • 1-2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber

Sådan gør du

Dej;

  • Hæld lunken vand i en røreskål og smuldr gæren deri. Opløs gæren og tilføj derefter olie, og mel lidt efter lidt. Ælt dejen i 10 minutter til den er glat og smidig. Smør olie i ren skål og hæld dejen deri. Stil den til hævning et lunt sted i 30 min. med en pose over, så du bibeholder fugtigheden i dejen.

Fyld;

  • Forbered grøntsagerne, så de er nemme at hælde på panden. Skær løg ud i små tern, champignon og tomater ud i små stykker og kog 2 æg i 10 min. til de er hårdkogte
  • Fyldet skal laves 10 min før dejen har hævet færdigt, så du undgår at det sætter sig pga. osten
  • Smelt smøren på en pande og tilføj derefter løgene. Brun dem af og tilføj så skinkestrimlerne. Steg det sammen i et par minutter og kom så champignons og tomater op på panden. Steg videre i nogle minutter yderligere og hæld så oregano og ost på panden
  • Derefter skæres æggene ud i små stykker og tilsættes, sammen med salt og peber. Smag retten til og lad den derefter stå ved lavt blus i mens du former dejen

Pizzabrød;

  • Tænd ovnen på 225 graders over- og undervarme eller alm. ovn
  • Drys lidt hvedemel ud på køkkenbordet og hæld dejen ud på bordpladen. Arbejd med dejen i et øjeblik, indtil den ikke længere er fedtet pga. olien
  • Læg dejen over på en beklædt bradepande og rul den ud med en kagerulle, så dens form passer bradepanden. Den skal være ca. 0,5 cm. tyk
  • Læg fyldet på midten af dejen, på den lange side og fordel det godt. Det skal fylde 1/3 af dejen. Derefter folder du først den ene halvdel af dejen over fyldet, pensler med æg og så lægger du den sidste halvdel dej ovenpå. Sørg for at få presset dejen godt sammen med laget under, så dejen ikke skiller under bagning
  • Læg pizzabrødet på skrå af bagepladen, så det har plads til at udvikle sig under bagning. Lad pizzabrødet stå og hvile på køkkenbordet i 10 min. i mens du tager opvasken. Pensl derefter hele pizzabrødet og stil det ind i midten af ovnen. Bag det i ovnen i 25 minutter.

Tip;

  • Server gerne chili- og hvidløgsolie til dit indbagte pizzabrød.

Velbekomme!

Indbagt pizzabrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.