Banankage med smag af jul, der passer perfekt til den årstid vi går i møde. Fyldt med dejlige, varme krydderier. En helt fantastisk, svampet kage med smag af jul. En skøn og nem kage at servere til advent, for at skabe ekstra julestemning omkring familien. Efter min mening, kan du lave den året rundt, hvis du kan finde de julede / efterårs krydderier. Ellers vil jeg foreslå dig at lave min basis opskrift på banankage. Den er uden krydderier, suckat og appelsinskal. Den smager også helt himmelsk!
Mine veninder kalder min banankage for idiotsikker, fordi den er så simpel at alle kan lave den. Om du er vant til at stå i køkkenet eller ej. Desuden er den så lækker og svampet, at jeg ofte oplever at den ryger ind på hitlisten over min omgangskreds favoritkager. Og det samme gælder i vores husstand. Jeg laver den ret ofte og handler altid for mange bananer, for så er der altid en undskyldning for at lave banankage eller mine sundere vafler med banan.
TIP;
Jeg har lavet en bred, høj banankage i form, som et brød. Hvorfor den skal have længere tid i ovnen, for at blive gennembagt. I modsætning til hvis du laver den i et ildfast fad eller en bradepande. Det vælger du helt selv, hvad du vil. Hvis du laver den i en bradepande, skal den kun have 30 minutter. Du kan også sagtens lave dem til muffins. De skal blot have 15 minutter. Alle ved 180 graders varmluft. Du kan sagtens lave samme mængde dej og lave et par muffins ved siden af. Husk at justere bagetiden efter hvilken måde eller form du vælger at bage din banankage.
Måske du også vil kunne lide; Citronkage med hvid chokolade og marcipan | Biscotti | To forskellige slags sprøde småkager | Lækre julesmåkager | Én opskrift, to forskellige slags småkager | Rocky road – to forskellige slags | Havregrynskugler – den nemme slags | Sprøde vafler med vanilje | Morgenmads favoritter| Kokoskugler med appelsin og ristet kokos | Sprøde brændte mandler med kanel
Banankage med smag af jul
Equipment
- Franskbrødsform i silikone (mål: 28 cm. L * 12 cm. B * 8 cm. D.)
Ingredienser
- 200 gr. smør
- 6 M/L æg
- 300 gr. sukker
- 3 spsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. fin salt
- 450 gr. modne bananer (uden skræl)
- 300 gr. hvedemel
- 250 gr. chokoladeknapper (100 gr. i kagen og 150 gr. til topping)
- 3 tsk. kanel
- 2 tsk. nellike
- 1/2 tsk. stødt ingefær
- 2 tsk. allehånde
- 1/2 tsk. stødt muskatnød
- 60 gr. suckat i bøtte (Jeg bruger Dr. Oetker)
- 60 gr. appelsinskal i bøtte (Jeg bruger Dr. Oetker)
Topping;
- Suckat i bøtte (Jeg bruger Dr. Oetker)
- Appelsinskal i bøtte (Jeg bruger Dr. Oetker)
- 1 lille håndfuld valnødder
Sådan gør du
- Varm 2/3 af smøren op til det smelter, og hæld derefter de sidste 1/3 ned i, så det smelter i den varme smør. Det er vigtigt at det er helt afkølet inden brug!
- Slå æggene ud i en skål og hæld vaniljesukker og sukker ned i skålen, og pisk det sammen til en luftig masse. Mos bananerne med en gaffel og tilføj derefter bagepulver, salt, det afkølede smør og de moste bananer i æggemassen
- Afmål melet og si det ned i skålen (det er vigtigt at du hælder det igennem en si, så der ikke kommer klumper af mel i den bagte kage). Rør forsigtigt rundt med en dejskraber, så alle ingredienser fordeles. Det er vigtigt at dejen røres rundt med en dejskraber, så luften ikke bliver slået ud af dejen
- Hæld alle krydderier, chokoladeknapper, suckat og appelsinskal i dejen og rør roligt rundt, til det hele er godt fordelt
- Beklæd en franskbrødsform i silikone (eller beklæd med bagepapir) og spray den med smagsneutral olie eller margarine. Hæld derefter kagedejen ned i formen og bag den i ovnen ved 180 graders varmluft i 1 time og 5/10 min. Tjek kagen i de sidste 10 min. da ovne varmer forskelligt
- Efter 30 min. sætter jeg sølvpapir over min kage, så den ikke får for meget farve på toppen. Det fjernes efter 15 minutter og derefter bages kagen de sidste 10 minutter uden sølvpapir på. Du kan tjekke om kagen er bagt ved, at stikke en gaffel ned i midten af dejen. Hvis der ikke længere sidder dej på når du tager den op fra kagen, så er den færdigbagt
- Tag kagen ud af ovnen og fordel med det samme chokoladeknapperne ovenpå kagen. Smør chokoladen ud når den er smeltet. Hak valnødderne og drys dem, suckat og appelsinskal ud over kagen, i mens chokoladen stadig er smeltet. Vurder selv hvor meget suckat og appelsinskal du vil bruge
- Lad kagen køle af inden servering, hvis du spiser den direkte efter bagning. Opbevar den i køleskabet. Tag den ud af køleskabet 30 min. inden servering, så den kan nå at temperere.
Velbekomme!