Pestosnurrer med mozzarella og hvidløg

Pestosnurrer med mozzarella og hvidløg

Pestosnurrer med mozzarella er mit seneste påhit – faktisk er det en videre udvikling af mit populære pull apart brød, som både I og jeg selv, er helt vild med. Jeg har gået med tanken længe om, at skulle lave ovenstående brød, snart. Det slog mig den anden dag, at jeg gerne ville prøve, at lave brødet i en anderledes version. Så i dag fik jeg lavet en omgang af de her helt vanvittigt lækre pestosnurrer med mozzarella og hvidløg. Jeg har desuden lavet en vejledning til, hvordan du skal folde dem. Det er super simpelt, hvis du bare kigger på billederne. Jeg har lagt en video op på min Instagram, hvor du kan se hvordan jeg snurrer og skærer dem ud – se hér.

Selvom de indeholder groft mel, er de virkelig svampede og luftige – vi ved alle sammen godt, at grovere mel ikke giver et ligeså svampede brød, som når vi bager med ren hvedemel. Men denne kombination er helt perfekt! Men helt ærligt ikke? Svampet brød med cremet mozzarella og en lækker pesto rundt i hele brødet. Lyder det ikke bare lækkert?! Og så synes jeg faktisk ikke, at det kræver alverdens ingredienser for, at du selv kan give dig i kast, med de her lækre pestosnurrer med mozzarella. Udover det, er det heller ikke et særlig dyrt stykke bagværk at lave. Måske du endda allerede har over halvdelen af ingredienserne der hjemme i dit eget køkken og måske endda også i din have?

Serverings forslag;

Du kan servere dine pestosnurrer til en hver anledning. Både til aftensmaden når vejret er koldere, men især også nu hvor det er perfekt grillvejr. Men de kan selvfølgelig også spises hvis du er på vej ud af døren. Desuden kan du spise dem til frokost, hvor du skærer den over og lægger f.eks. lidt salat, din yndlings smørelse (det kunne f.eks. være hummus, pesto – opskrift hér, haydari – opskrift hér osv.) og noget pålæg i. Uanset hvad, så er jeg sikker på, at dem du serverer dem for, vil synes at de er drøn lækre. Især hvis du er en af de mange, der er faldet for mit pull apart brød, som ligger på hitlisten over mest læste indlæg. Obs. Hvis der skulle være mere pesto tilbage, kan du smøre det på snurrerne, når de spises eller bruge det til dyppelse af kød eller grøntsager.

Måske du også vil kunne lide nogle af mine andre opskrifter med pesto; Fletbrød med pesto og mozzarella eller luftige pestoboller med oregano og soltørrede tomater

Pestosnurrer med mozzarella og hvidløg
Pestosnurrer med mozzarella og hvidløg
Pestosnurrer med mozzarella og hvidløg
Pestosnurrer med mozzarella og hvidløg

Pestosnurrer med mozzarella, krydderurter og hvidløg

Pestosnurrer med mozzarella, krydderurter og hvidløg. Super lækre og svampede brød til din aftensmad, med massere af smag. Kan også bruges som boller til madpakken.
Forb. tid15 min
Tilb. tid2 t 15 min
Keyword: Pestosnurrer
Antal: 20 pestosnurrer
Kalorier: 352kcal
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Dej;

  • 4 dl. lun let mælk
  • 60 gr. gær
  • 1 tsk. sukker
  • 2 M/L æg
  • 60 gr. (afkølet) smeltet smør
  • 2,5 dl. groft rugmel
  • 12 dl. hvedemel
  • 1,5 tsk. fin salt

Pesto;

  • 3 mozzarellabøffer
  • 1 bundt frisk persille
  • 1/2 bundt frisk rosmarin
  • 4 store øko. hvidløg (8 små)
  • 2 dl. smagsneutral olie
  • 0,5 tsk. fin salt

Inden bagning;

  • 2 let pisket æg til pensling
  • Flagesalt

Sådan gør du

Dej;

  • Smelt smøren og stil den til side, til afkøling
  • Varm mælken op til den er lunken, og opløs gæren deri (mælken må ikke være for varm! Så ødelægges gærcellerne og dejen vil ikke hæve). Tilsæt sukker og æg, rør rundt og tilsæt så det afkølede smør
  • Bland rugmel og hvedemel sammen med salt i en skål og tilsæt melblandingen af 3 omgange
  • Ælt dejen i 10 minutter til dejen er lækker og lind. Derefter drysser du lidt mel på bordpladen og ælter dejen i hænderne, til den bliver rund og fin. Drys en smule mel på dejen og kom den i en ren skål. Sæt husholdningsfilm over og stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time

Pesto;

  • Dræn mozzarellabøfferne for væske og hæld dem ned i en mini hakker
  • Skyl rosmarin og persille og klip det ned i mini hakkeren. Tilføj olie og hvidløg uden skræl, og tilsæt salt. Blend godt igennem til pestoen er lækker og cremet

Snurrer;

  • Drys lidt mel ud på bordpladen og vend dejen ud i melet. Drys lidt mel på en kagerulle og rul dejen ud i et rektangel (som en bageplade) som er så lige i siderne, som overhovedet muligt. Dejen skal være ca. 0,5 cm. tyk
  • Hæld pestoen ud på dejen og fordel den rundt på dejen. Sørg for, at pestoen når alle kanter og hjørner, så du kan bruge siderne også
  • Når pestoen er fordelt, tager du forsigtigt fat i siderne på den øverste langside og glider den ned over den nederste del af dejen – så dejen ligger dobbelt og passer på alle sider
  • Rul forsigtigt kagerullen over dejen så overfladen bliver glat, tyndere og bredere. Skær slices på ca. 2-3 cm. i dejen oppe fra (hvor samlingen af dejen er – der hvor du foldede den) og ned mod dig selv. Så får du et slice hvor den øverste ende er sammenhængende og den nederste er to løse stykker dej, der ligger foldet. Læg forsigtigt dit afskårede stykke dej væk fra det store dejstykke, så du har arbejdsplads
  • Pladsér din kniv én cm. under foldningen (hvor dejen stadig hænger sammen) øverst i midten. Skær lige ned gennem dejen, til den deler sig i to. Dejen skal stadig hænge sammen i toppen!
  • Skiftevis folder du de to slices af dej over hinanden, så de bliver snoet. Tag derefter fat i begge sider af dejen og sno yderligere – denne gang modsatte vej af hinanden. Så du får mange snoninger på din dej – du skal dog ikke overdrive snoningerne, så fyldet glider ud
  • Når du har snoet siderne, ligger du den snoede dej ud på en linje og snoer dejen fra den ene side, ind mod sig selv. Fortsæt indtil dejen til sidst er snoet fin sammen, som en snegl. Enden på dejen, bukker du ind under din snurrer og så ligger du den på en beklædt bradepande Lav maks 9 snurrer af gangen på én bradepande, så de ikke vokser sammen under bagning. Se evt. video på Instagram. Jeg linker til videoen længere oppe i indlægget
  • Når alle dine snurrer er foldet, stiller du dine snurrer til efterhævning i 20 minutter
  • Tænd ovnen på 200 graders over- og undervarme
  • Slå æggene ud og pisk dem let. Pensl dine snurrer og drys dem med flagesalt på toppen
  • Sæt bradepanden i midten af ovnen og bag snurrerne i 20 minutter, til de bliver gyldne. Bag én bradepande af gangen! Når snurrerne er bagt, ligger du dem med det samme ud på en bagerist, så de kan køle. Lad dem køle i minimum 10 minutter inden de serveres.

Tip;

  • Lad snurrerne køle helt på bageristen, inden de ligges i fryseposer. De kan opbevares i både køleskab og fryser
  • Opbevares de i køleskabet, kan de med fordel varmes i 20-30 sekunder i mikroovnen og så er de lige så lækre og svampede, som når de er friskbagt.

Velbekomme!

Pestosnurrer med mozzarella og hvidløg

2 Replies to “Pestosnurrer med mozzarella og hvidløg”

  1. Hei. Dette ser spennende ut, men skal det være 4 store hvitløk i denne porsjonen? Synes det høres mye ut? Tenkte å bake disse til et selskap jeg skal ha snart.

    1. Hej Tove,

      Tusind tak skal du have.
      Det er 4 hvidløg, ja. Men hvis du synes at det er for meget, kan du sagtens nøjes med 2 eller 3 fed. 🙂
      Dejligt at høre. God bagelyst!

      Mvh. Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.