Kylling i karry med grøntsager og kokosmælk – en super lækker, sund og virkelig velsmagende ret. Den er cremet og smager både salt og sødt. En perfekt kombination, i mine øjne. Og så er den super billig af lave, hvis du køber grøntsagerne på frost. Endnu et plus ved denne ret!

Jeg er rigtig glad for gryderetter. Om det er karry, paprika eller noget helt tredje, er for mig lige meget. Jeg synes bare at gryderetter er nice, fordi man kan komme mange forskellige råvarer i retten. Gerne grøntsager. Og det der er så fantastisk ved gryderetter er, at man kan tømmekøleskabet og køkkenskufferne og komme det i retten, hvis det nærmer sig holdbarheddatoen.

Du finder nogle af min andre gryderetter her; paprikagryde med kylling og qinoa eller min thai gryderet med grøntsager og kokosmælk

Nem kylling i karry på 15 minutter

Den utrolig nem at lave og selv de små i hjemmet, kan være med til at lave denne kylling i karry. Også uden at de (formegentlig ikke) mister tålmodigheden. Den tager vitterlig ikke mere end 15 minutter at lave – hvis du bruger grøntsager på frost, vel og mærke. Ellers tager den selvfølgelig lige et øjeblik mere, hvis grøntsagerne skal skæres ud enkeltvis. Du kan retten stå og simre i saucen i en time eller to, eller spise den med det samme.

Det er en af bloggens nemmeste opskrifter. Og alligevel smager den som om, den har taget flere timer at lave. Jeg er stor tilhænger af nemme retter på de travle dage. Så hvis du kommer sent hjem fra arbejde eller bare vil have en nem og lækker aftensmad, så er denne kylling i karry, værd at prøve!

Måske du også vil kunne lide disse andre nemme hverdagsretter; Bagt pastaret med grøntsager, bacon, pølser og oksekød | Pastaret med flødesauce, grøntsager, bacon og kylling | Klassiske frikadeller | Kold kartoffelsalat med bacon og purløg | Mexicansk gryderet med oksekød | Bagt pastaret med oksekød, bacon og grøntsager | Ovnbagt kylling med kartoffelmos | Cremet one pot pasta med champignon og bacon | Cæsar salat med kylling og bacon

Kylling i karry
Kylling i karry

Kylling i karry med grøntsager og kokosmælk

Forb. tid15 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • Olie til stegning
  • 3 spsk. karry med top
  • 2 store løg
  • 1 stort æble
  • 600 gr. kyllingebryst
  • 1 pose "Lækkert og nemt Ratatouille" frostpose fra Rema1000 (du kan også bruge 1 squash, 2 rødløg, 200 gr. cherry tomater og 1 rød peber)
  • 2 dåser fed kokosmælk
  • 250 gr. mango (jeg brugte en frostpose fra Rema1000)

Serveres med;

  • Ris
  • Peanuts
  • Evt. hakket, friske koriander

Sådan gør du

  • Varm olien op og steg karryen af i olien. Skær løgene ud i små tern og riv æblet fint på et rivejern, og svits dem også på panden, ved 7/9 varme
  • I mens karry, løg og æble steges, skæres kyllingen i mundrette bidder. Hæld kyllingen ned i gryden og tilføj salt og peber. Når kyllingen er stegt, hælder du de grøntsagerne ned i gryden og steg dem kort. Hvis du bruger friske grøntsager, skal de skylles og skæres i store stykker. Cherrytomaterne skal være hele
  • Hæld straks kokosmælk og mango i gryden og lad retten koge i 5 minutter. Derefter skruer du ned på lavt blus. Du kan både servere med det samme eller lade retten stå og simre i en time eller to. Min stod og hyggede sig i et par timer ved lavt blus, så karrysovsen blev mere intens og kyllingen mere mør. Men dette er ikke en nødvendighed
  • Smag til med salt og server din kylling i karry med ris og peanuts.

Velbekomme!

Kylling i karry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.