Verdens bedste pizzasnegle, tør jeg godt at kalde dem – for det er den feedback som I giver mig

Mel er sponsoreret af Finax

Pizzasnegle er altid et hit – uanset om de bliver serveret for børn eller voksne. De er super gode til madpakken, men de er også rigtig gode til fødselsdags- tag selv bordet – det er i hvert fald sjældent, at de voksne kan holde sig fra de lækkerier som er lavet til fordel for børnene. Har jeg erfaret flere gange 😉

Hvilket er helt okay! Jeg kan sagtens forstå at man ikke kan lade vær med at smage på de lækkerier, som er lavet til børnene, da det jo virkelig er noget man kan forholde sig til, og som altid har været et hit gennem ens opvækst. Og.. Uanset om det er børn eller voksne som spiser hér pizzasneglene, så kan jeg godt lide tanken om, at de er mere mættende og lavet en kende sundere, end de hvedesnegle som vi i forvejen kender fra bageren.

Lækre Svampede Pizzasnegle Finax Timian Bagværk Hjemmelavet Hjemmebag Hjemmebagt Grove pizzasnegle Gulerodsbrød Kyllingestrimler Pepperoni Ost Madpakke Madpakkeideer Madpakke inspiration Nemme Pizzasnegle Opskrift Opskrifter Mia Lindholm Blog Blogger Mad Nemme Opskrifter Madopskrifter

Mine pizzasnegle er lavet på bl.a. speltmel og revet grøntsager, så kroppen får lidt god nærring, i stedet for alt det hvide brød og minimalt grønt. Grøntsagerne får desuden pizzasneglene til, at bibeholde deres fugt og svampethed, og samtidig får man lidt ekstra grønt i sin mad, hvilket mange har tendenser til at glemme. Især børn. Jeg kan godt lide tanken om, at der er sneget lidt grøntsager ind i bagværk. Det gør underværker på mange måder og jeg synes kun at de gavner pizzasnegle, som jo ses som værende en usund herlighed. Hvilket også er derfor jeg også bruger en grovere mel til mine pizzasnegle.

Jeg har leget med min pizzasnegle opskrift, for i fortæller mig jo som nævnt, at det er verdens bedste opskrift – hvilket jeg jo er band hamrende glad for! Så jeg har gået med tanken om, hvordan jeg kunne gøre mine pizzasnegle mindst ligeså gode, hvis jeg nu brugte nogle andre ingredienser, så der er lidt variation i smagen. Så her får i en ny opskrift på “Verdens bedste pizzasnegle”, med nye ingredienser. Bare rolig – Dejen er præcis den samme svampede dej, som den altid har været!

Find min anden opskrift på svampede pizzasnegle hér

Ingredienser | ca. 14 pizzasnegle

Dej;

50 gr. gær
3,5 dl lunken vand
150 gr. Speltmel (Finax.dk)
450 gr. Hvid hvedemel (Finax.dk)
1/2 tsk. salt
2 spsk. Olie
1 stor økologisk gulerod eller en økologisk broccolistok
1/2 bundt frisk timian

Topping/fyld;

1/2 glas rød pesto
1 lille tomatpure
1 pakke skinkestrimler
1/2 pakke pepperoni
1 lille glas hakkede soltørrede tomater
150 gr. revet ost
150 gr. cheddar mix
Oregano

Lækre Svampede Pizzasnegle Finax Timian Bagværk Hjemmelavet Hjemmebag Hjemmebagt Grove pizzasnegle Gulerodsbrød Kyllingestrimler Pepperoni Ost Madpakke Madpakkeideer Madpakke inspiration Nemme Pizzasnegle Opskrift Opskrifter Mia Lindholm Blog Blogger Mad Nemme Opskrifter Madopskrifter

Fremgangsmåde;

  1. Smuldr gæren ned i en skål, kom den lunkne vand i og rør rundt gæren opløses. Hæld salt og olie i blandingen, og riv guleroden ned i skålen
  2. Tilføj speltmel og 100 gr. hvid hvedemel og fortsæt med, at røre rundt. Tilføj lidt efter lidt det resterende hvedemel (100, 100, 100, 50 og 50 gr.) for at sikre, at dejen bliver æltet godt igennem
  3. Ælt dejen i 10 minutter, og stil den til hævning et lunt sted, med et viskestykke over, i en time
  4. Når tiden er gået, drysser du lidt hvedemel ud på bordpladen, ligger dejen derpå og ruller den ud, med en kagerulle – dejen skal være en så bred som en bradeplade og ca. lige stor på alle sider
  5. Rør pesto og tomatpure sammen og fordel det over hele dejen
  6. Dryp væsken fra de soltørrede tomater og fordel dem rundt på dejen
  7. Kom pepperoni på den ene halvdel og skinkestrimler på den anden og klip den friske timian i små stykker og fordel det rundt på dejen
  8. Hæld halvdelen af osten på pizzaen og rul den sammen, som en roulade
  9. Skær skiver af 3 cm og lig dem på en beklædt bradepande. Jeg breder pizzasneglens sider ud (ved at gøre dette, får de en flot overflade, så den bliver halvrund)
  10. Lad pizzasneglene efterhæve i yderligere 20 minutter i ovnen på 30 graders varmluft
  11. Drys det sidste ost og oregano ovenpå pizzasneglene inden bagning
  12. Tænd ovnen på 180 graders varmluft og bag pizzasneglene i 15 minutters tid (Hold øje med osten – når den er gylden er de færdige)
  13. Lad pizzasneglene køle af på en bradepande inden servering
  14. Pynt med frisk timian og servér

Tip; Server dem med ketchup eller dressing – det er ret lækkert!

Velbekomme!

Lækre Svampede Pizzasnegle Finax Timian Bagværk Hjemmelavet Hjemmebag Hjemmebagt Grove pizzasnegle Gulerodsbrød Kyllingestrimler Pepperoni Ost Madpakke Madpakkeideer Madpakke inspiration Nemme Pizzasnegle Opskrift Opskrifter Mia Lindholm Blog Blogger Mad Nemme Opskrifter Madopskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.