Sukkerfrie müslibarer – Gode som mellemmåltid eller når den søde tand melder sig

Lækre, sprøde og sukkerfrie müslibarer med forskellige nødder, frø og andre lækkerier. En kombination af sprøde og bløde elementer – jeg er fan!

Jeg har faktisk kun lavet müslibarer én gang før, hvilket egentligt er underligt, når jeg tænker på hvor simpelt det egentlig er at lave. Desuden er det super lækkert at have liggende i køleskabet, når den søde tand melder sig, til madpakken eller hvis man bare gerne vil have et hurtigt mellemmåltid.

Du kan desuden lave dine müslibarer med tørrede frugter, forskellige nødder, korn, kerner, superfoods og chokoladestykker. Jeg har lavet mine müslibarer simple, så alle kan være med. Du kan desuden tilføje eller udskifte både frø og nødder, hvis du ligger inde med andre ingredienser. Jeg kan godt lide at bruge kokossirup, da det har en dejlig smag, men det giver også müslibaren en fastere struktur. Kokossirup lavet på nektaren fra kokospalmens blomster, så ved brug af det, du undgår en masse sukker i de her hurtige mellemmåltider.

Andre mellemmåltider du måske også vil kunne lide; Sprødt stenalder knækbrød

Ingredienser | 12 sukkerfrie müslibarer

1 dl. mandler
1/2 dl. hasselnødder (gem en lidt til topping)
1 dl. kokos (gem lidt til topping)
1,5 dl. havregryn
1/2 dl. sesamfrø
2,5 spsk. kokosolie
5 spsk. Fiber sirup (Easis)
60 gr. mørk chokolade til overtræk

Fremgangsmåde;

  1. Hak mandler og hasselnødder i en blanding af fint og groft og hæld dem ned i en skål, hvori du også hælder havregryn, kokos og sesamfrø i
  2. Rør ingredienserne rundt og tilføj fiber sirup og kokosolie, og blandt massen godt rundt til kokossiruppen har fordelt sig
  3. Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir og tænd ovnen på 180 graders varmluft
  4. Hæld massen ned på bradepanden, pres massen godt med en fugtig ske (dette er vigtigt så massen ikke hænger fast på skeen) og fordel det rundt i en tykkelse af 1 – 1,5 cm. Ret kanterne, så de bliver fine og lige med en våd ske eller kniv – Du kan også bruge den anden halvdel af bagepapiret og presse den flad med
  5. Bag dine müslibarer i 20 – 25 min. – til overfladen får en smule farve
  6. Når bagetiden er gået, tager du bagepladen ud og glider forsigtigt den færdigbagte bar over på en rist – Vær forsigtig så den ikke skiller! Hvis den skiller, kan du presse den på køkkenbordet
  7. Lad den køle godt af og skær først dér, dine müslibarer ud i stykker. Jeg delte min i to på begge led og skar derefter mine barer i lige store stykker
  8. Smelt din chokolade og smør det på toppen og siderne af dine müslibarer og hæld lidt topping på chokoladen, lig barerne tilbage på bagepapiret og stil dine müslibarer på køl og lad chokoladen størkne inden servering
  9. Opbevar dine sukkerfrie müslibarer på køl i en bøtte.

Velbekomme!

6 thoughts on “Sukkerfrie müslibarer med chokoladeovertræk”

    1. Hej Hanne,

      Det kan købes i Føtex, Bilka og andre steder der forhandler Easis produkter. 🙂

      Venlig hilsen Mia

  1. Hej Mia!
    De ser rigtig lækre ud!!! Tænker du, at man ville kunne bruge alm. sirup i stedet for fibersirup?
    Med venlig hilsen Kristina

    1. Hej Kristina,

      Tusind tak skal du have! Årh der må jeg desværre være svar skyldig – jeg tvivler, da fibersiruppen gør baren mere stiv og bastand i konsistensen. Det tror jeg ikke at en almindelig sirup vil gøre?

      Men prøv dig endelig frem og lav dem så i stedet tykkere, så det måske kan gøre, at de bevarer deres form.
      Lad mig endelig vide om det virker! Det er jo sukker, så måske det sagtens kan lade sig gøre 😀

      God weekend!

      Venlig hilsen Mia

  2. Hej Mia
    Disse barer ser da for lækre udDe må prøves…faldt over dem på Pinterest.
    Spørgsmål: er kokosolien den med smag eller er det den neutrale?
    Mange hilsner fra Anne.

    1. Hej Anne,

      Tusind tak skal du have, og dejligt at du vil lave dem.
      Det er helt op til dig. Jeg kan godt lide kokossmag, så jeg vælger den med smag. Men hvis du ikke vil have for meget kokos, så tager du bare den neutrale 😀

      God weekend!
      Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.