Daddelbarer med ristede hasselnødder og chokoladeovertræk. En af de nemmeste og lækreste snacks, for mit vedkommende! Jeg elsker daddelbarer! Det er en af mine absolut yndlings snacks! Disse daddelbarer smager virkelig lækkert af nougat, altså sådan virkelig meget af nougat. De ristede hasselnødder kommer virkelig til sin ret hér!

Under mit vægttab, lavede jeg ofte forskellige former for snacks, hvor dadler altid var en del af ingredienslisten. Du kan spise dine daddelbarer som en snack, når den søde tand melder sig eller tage en med i madpakken.

Dadler har den lækreste sødme og kompenserer raffineret sukker, som rigtig mange bruger i deres søde køkken, SÅ godt! Jeg hører ofte flere sige, at de ikke kan lide dadler, men når man smager dem i en kombination med andre ingredienser, så gør de sig bare gældende på en helt anden måde. Der er så stor forskel på om du spiser dem alene eller i f.eks. en bar, som i dette tilfældet.

Når du laver daddelbarer eller generelt bare raw barer, kan du bruge stort set alle de ingredienser som du har lyst til eller har liggende i dine  køkkenskabe. Det kunne f.eks. være blandede kerner, forskellige bær eller peanutbutter. Du kan erstatte ingredienser eller tilføje som du føler for – hvilket jeg er ret vild med. På den måde kan du altid bikse en masse sammen, da du nødvendigvis ikke behøver, at handle ind til dine raw bites.

Måske du også vil kunne lide; Sunde After Eight kugler, abrikos og peanutbutter cubes eller sunde Ferrero Rocher

Lækre daddelbarer med ristede hasselnødder

Daddelbarer med ristede hasselnødder og chokolade

Forb. tid25 minutter
Tilb. tid2 timer 20 minutter
Ret: Søde snacks
Keyword: Daddelbarer
Antal: 6 daddelbarer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 150 gr. friske dadler – vægt uden sten (Du kan også bruge 50 gr. abrikos og 100 gr. dadler)
  • 30 gr. ristede hasselnødder
  • 50 gr. mandler
  • 1 spsk. havregryn
  • 1 spsk. kokosmel
  • 1-2 knivspids fin salt
  • 100 gr. mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne i 10 minutter ved 160 graders over og under varme på en beklædt bradepande – lav gerne en større portion til senere brug (de kan både bruges til desserter, topping på salater osv.)
  • Hæld derefter dine hasselnødder ned i et viskestykke og vrid skallen af. Tag den mængde hasselnødder af som du skal bruge – opbevar de resterende hasselnødder afkølet i en pose
  • Pil stenene ud af dadlerne og læg dem ned i en minihakker
  • Hæld de resterende ingredienser ned i minihakkeren og blend massen til den er fin og begynder, at forme sig
  • Beklæd en bøtte der har flade sider og som er ca. 10*15 cm. med bagepapir og hæld massen ned på bagepapiret – klip det til. Massen må gerne være tyk/høj
  • Fordel massen med en våd spiseske og pres den godt sammen, så daddelbaren får en fin, ens overflade
  • Sæt bøtten i køleskabet natten over, eller i fryseren i et par timer.

Efter køl eller frys;

  • Smelt chokoladen over et vandbad
  • Skær dine daddelbarer ud i de ønskede størrelser og skær eventuelle skæve kanter af, så dine barer får ensartede former med lige kanter – Smid ikke kanterne ud. De kan stadig bruge til små bidder og skulle der være en smule chokolade til overs fra barerne, kan de dyppes deri
  • Jeg lægger mine barer på en rist og fordeler chokoladen over barerne med en teske, så alle siderne bliver overtrukket, undtagen bunden. Derefter ligger jeg dem over på et stykke bagepapir – du kan selv vælge om du vil overtrække hele daddelbaren ved, at dyppe den helt i chokoladen eller gøre som jeg. Ved at gøre som jeg, undgår du, at få chokoladeskorper som flyder ud fra baren, så siderne bliver fine på alle sider
  • Drys til sidst dine daddelbarer med hakkede, ristede hasselnødder og stil dem på køl, til chokoladen størkner.

Velbekomme!

Lækre daddelbarer med ristede hasselnødder

12 thoughts on “Daddelbarer med ristede hasselnødder og chokolade”

  1. hej jeg tænkte på om du vidste om man kunne lave et mønster af chokolade på toppen nogen lunde sådan her 〰〰〰 og den så ikke ville falde fra hinanden når den ikke var frosen længere

    1. Hej Laura,

      Det tænker jeg sagtens at man kan – massen er ret fast. Men hvis jeg var jer, ville jeg lige dyppe bunden i chokolade, for en sikkerhedsskyld

      Pøj pøj med projektet!

      Venlig hilsen Mia

  2. Jeg har haft stor glæde af denne opskrift – så tak for den Da kokos ikke er godt for mit kolesteroltal, er det hos mig udskiftet med tilsvarende mængde tahin (sesamolie) – dadler og tahin er for mig at se et match in heaven

    1. Hej Jytte,

      Ej hvor dejligt at høre! Mmh det lyder virkelig også lækkert! Og hvor fedt at du sammensætter de ingredienser der passer ind hos dig, så du stadig kan være med! 😀

      1. De ser vildt lækre ud! Jeg har dog lige et spørgsmål. Når du skriver kokos, mener du så kokosolie? Eller hvad tænker du på her?

        1. Hej Sabrina,

          Tusind tak skal du have! 😀
          Jeg mener helt almindelig kokosmel, som du kan trille romkugler i 🙂

          Venlig hilsen Mia

  3. Hej – hvor mange gram af hasselnødderne (ca) skal bruges til topping (og hvor mange gram skal der i selve barerne)?

    De bedste hilsner

    1. Hej Mille,

      Du skal bare tage en lille håndfuld hasselnødder til toppingen. Resten skal i massen til barerne 🙂

      Mvh. Mia

  4. Hej.
    Glæder mig til at prøve dem. De ser super lækre ud
    Har bare lige to små spørgsmål. Hvor længe kan de ca. holde sig og er de egnet til frysning?

    Mvh. Julie

    1. Hej Julie,

      Hvor dejligt at høre! Tak skal du have. De kan faktisk holde sig ret længe i køleskabet i en lufttæt beholder.
      Og ja, de kan godt fryses ned. 🙂
      Pøj pøj med dem!

      God dag.
      Venlig hilsen Mia

  5. Hej.

    Jeg har aldrig arbejdet med dadler før, men vil rigtig gerne prøve denne opskrift.

    Jeg har fået købt tørrede dadler, kan de bruges hvis de lægges i blød først?

    På forhånd tak!

    1. Hej Freya,

      Dejligt at høre. Ja, det tænker jeg sagtens at du kan. 🙂

      God fornøjelse!
      Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.