Aftensmad, Boller og brød, OPSKRIFTER, T I L B E H Ø R

Pull apart brød med hvidløg, smeltet mozzarella og krydderurter

Brødet er lækkert og blødt indeni, sprødt udenpå og når du tager en bid, får den her lækre cremede midte af mozzarella, hvidløg og krydderurter. Et af de bedste hvidløgsbrød jeg har lavet! Jeg har også lavet et andet, som kun består af brød, hvidløgsolie og cheddarost. Det er virkelig også lækkert, hvis man kommer sent hjem og gerne vil have et hurtigt, men lækkert brød.

Jeg havde fuldstændigt glemt dette fantastiske pull apart brød med hvidløg, smeltet mozzarella og lækre krydderurter, som jeg serverede for mine veninder, da jeg i februar, holdte fødselsdag. Jeg er flere gange blevet spurgt om jeg ikke vil lave dette brød igen, af både familie og veninder, og jeg har helt skudt det ud af hovedet. Opskriften lå endda halvt færdigt, så den skulle lige findes frem fra gemmerne, så I også kan få glæde af dette lækre stykke brød. Jeg serverede det til en lækker gryderet, men det kan også sagtens serveres til en suppe, mad på grillen eller en salat.

Måske du også vil kunne lide; Friskbagt ciabattabrød eller små kuvertbrød

INGREDIENSER – 16 stk. pull apart brød;

Dej;

4 dl. lun mælk
60 gr. gær
60 gr. smeltet smør
2 tsk. sukker
1 1/2 tsk. salt
2 æg + 1 til pensling
11,5 dl. mel

Pesto;

1/2 bundt frisk rosmarin
1 bundt frisk persille
6-8 fed hvidløg
1 dl. olie
4-5 mozzarella bøffer
Flagesalt til toppen af bollerne

Fremgangsmåde;

Dejen;
  1. Lun mælken og opløs gæren. Smelt smøren og hæld det, sukker, salt og æg i røreskålen og rør det godt sammen.
  2. Tilsæt melet lidt af gangen og rør dejen rundt, indtil det bliver en lind og glat dej – du behøver måske ikke al melet under omrøring. Mærk dig frem.
  3. Fordel en smule mel på køkkenbordet, hæld dejen ud og ælt den igennem i nogle minutter. Det er vigtigt, at dejen ikke får for meget mel!
  4. Lad dejen ligge på køkkenbordet og lad den hæve i en time.
Pesto;
  1. Hæld alle ingredienser i en minihakker og blend godt igennem – smag til
  2. Mozzarellaen skæres i små stykker og blandes med pestoen, så snart den rette smag er der.
Bollerne;
  1. Når dejen er hævet, former du den som en pølse og deler den op i 16 lige store stykker – halvér den hele tiden, på den måde får du nemmere lige store stykker
  2. Lav bollerne flade med en kagerulle og hæld 1 spsk. pesto og mozzarella på og saml det til en bolle – det gør du nemmest ved, at samle kanterne omkring fyldet flere gange. Brug fingerspidserne til at samle enderne et par gange, til bollen bliver fin og rund
  3. Fortsæt sådan med alle bollerne, spray eller smør en bageform med olie eller margarine og sæt bollerne med lukningen nedad. Brug den resterende pesto og mozzarella som topping på dit pull apart brød
  4. Derefter lader du det hæve i yderligere 30 minutter
  5. Inden bagning pensler du dit brød med æg og efterfølgende fordeler du pesto og mozzarella over brødet
  6. Bag dit pull apart brød i ovnen ved 200 graders over- og undervarme i 30 minutter – til dit brød får en fin, gylden overflade
  7. Lad det køle af i 10 min. inden servering.

Tip; Opbevar dit pull apart brød i en tilsluttet pose i køleskabet (det er vigtigt, at brødet er kølet helt af, inden det sættes i køleskabet. Lun bollerne i 30 sekunder i mikroovnen, de efterfølgende dage, for et lækkert svampet brød og en flydende midte.

Velbekomme!

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.