Koldhævede kuvertbrød er det perfekte tilbehør til supper eller gryderetter
Jeg lavede de her super lækre, koldhævede kuvertbrød til mine gæster, da jeg serverede Indisk Dahl for dem den anden dag. De er lækre og svampede og har nogle lækre lufthuller.
Du kan både servere dem til dine gryderetter eller supper, men de kan også spises som almindelige boller. Jeg spiste dem dagen efter til morgenmad. Udover det, kan du faktisk også bruge dem til pitabrød – her skal du bare bruge lidt mere dej og bredde dem lidt mere ud inden bagning.
8 – 12 brød – Du skal bruge;
20 gr. gær
1,5 tsk. salt
4 dl kold vand
3,5 spsk. olie
175 gr. durum mel (Finax)
375 gr. hvede mel (Finax)
Fremgangsmåde;
- Opløs gæren i koldt vand i en røremaskine
- Hæld olie, salt og durum mel i skålen og rør rundt
- Hæld derefter hvedemelet i lidt efter lidt til dejen samlet sig og er fast og smidig
- Lad røremaskinen ælte dejen i 5 minutter yderligere
- Beklæd skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i minimum 8 timer inden brug – min stod i 12 timer
- Tænd ovnen på 250 grader (under og overvarme)
- Hvis du har en bagesten så brug gerne den (Husk at se brusanvisningen, da den muligvis skal varmes op på en bestemt måde!) – hvis ikke, så vend din bradepande med bunden i vejret og pladser den på nederste rille i ovnen og lad den blive varm med ovnen
- Drys hvedemel på en rengjort bordplade og drys mel på en grydeske
- Grib ned i dejen og tag en lille klump op med skeen
- Lig dejen på bordpladen og saml siderne ind mod midten så den bliver fin og rund
- Vend derefter den samlede side ned mod bordpladen og brug fingerspidserne til at gøre bollen flad
- Lig bollerne på et stykke bagepapir som ligger på bunden af din bradepande – ligesom den i ovnen. Så er det nemmere at få bagepapiret med bollerne ind på bagestenen eller bradepanden, som i forvejen er i ovnen
- Lad bollerne hæve i 10 minutter inden de kommes i ovnen
- Bag bollerne i 8 minutter
- Når de er bagt, ligges de til nedkøling på en rist
Velbekomme!