Mangler du inspiration til nogle nemme og lækre retter til hverdagens aftensmåltider? Så prøv mine lækre kyllingedeller med mozzarella og basilikum. De har en sprød overflade og en svampet midte, og så smager de dejligt af basilikum. De er nemme at lave og de passer sig selv i ovnen.
Jeg serverede mine kyllingedeller med frisk parmesan og en hjemmelavet pesto. Det smagte fantastisk og er bestemt ikke bare kedelig hverdagsmad!
2 – 3 personer – Du skal bruge;
500 gr. hakket kyllingekød
Bladene fra 1/2 bundt økologisk frisk basilikum
1 mozzarella
2 fed hvidløg
1 lille løg
2 spsk. havregryn
1 æg
Salt og peber
Fremgangsmåde;
- Vask basilikum bladene og hak dem ud i små stykker
- Skær løget i små tern og pres hvidløgene op i en skål
- Hæld kyllingekød, æg og havregryn op i skålen og kom basilikum, salt og peber rør farsen godt sammen
- Beklæd en bradepande med bagepapir og tænd ovnen på 200 graders varmluft
- Skær mozzarellaen ud i mindre tern – de skal kunne ligge inde i kødbollerne
- Tag en spsk. fars op i hånden, udhul det og lig et stykke mozzarella ind i
- Fordel farsen udenom mozzarellaen og form den som en kugle
- Lig kødbollen på bradepanden og fortsæt til al farsen er brugt
- Stil bradepanden ind midt i ovnen og lad kødbollerne stege i 20 minutters tid, til de har fået en gylden overflade
Server evt. med fulkornsspaghetti, parmesan og hjemmelavet basilikum pesto, som jeg har gjort
Velbekomme!