Svampede chokolademuffins uden mel og sukker

Chokolade muffins Hjemmelavet Snack Kage Opskrift Blog Dessert

Jeg har efterhånden bagt disse lækre chokolademuffins flere gange. De er virkelig lækre og svampede. Udover at de smager fantastisk, så er de uden sukker og mel. Hvilket jo er er plus, når man snakker kage. Så kan de nemlig spises med god samvittighed 😉

De er nemme at lave, og de kræver ikke alverdens ingredienser. Hvis du laver en dobbelt portion, kan de jo fryses ned, til næste gang du får gæster.

Du skal bruge;

30 gr. kokos
50 gr. havregryn (blendet til mel)
1 spsk. / 20 gr. kokosolie (letsmeltet)
25 gr. kakaopulver
1/2 dl. mælk
2 æg
1 moden banan
1/2 tsk. bagepulver
100 gr. mørk chokolade (sukkerfri Easis)
50 gr. Sukrin gold (eller anden sødemiddel evt. honning)

Fremgangsmåde;

  1. Tænd varmovnen på 200 grader
  2. Blend havregryn, så de får en melet konsistens
  3. Bland alle tørre ingredienser sammen og tilsæt mælken
  4. Mos bananen med en ske og hæld den letsmeltetede kokosolie og i blandingen
  5. Rør godt rundt, hak chokoladen i grove stykker og hæld det i blandingen
  6. Hæld tilsidst massen op i formene – jeg fik 10 styks
  7. Sæt dine muffins i ovnen i 15 min.

Velbekomme! 

Jeg ligger stor vægt på god mad, med massere af smag, og som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal bruge hele din dag i køkkenet. Derudover har jeg en svaghed for søde sager, som jeg som oftest finder en løsning på, at gøre sundere. Jeg håber at du finder hvad du søger, eller bliver fristet af mine opskrifter.

Du er meget velkommen til, at kontakte mig på min mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker et samarbejde; mialindholm@hotmail.dk.

Relaterede indlæg