Jeg har efterhånden bagt disse svampede chokolademuffins uden mel, flere gange. De er virkelig lækre og svampede. Udover at de smager fantastisk, så er de uden sukker og mel. Hvilket jo er er plus for dem af jer, som undgår at spise mel eller bare gluten – havregrynene kan købes glutenfrit. Eller for jer der bare generelt prøver at spare på den front. Så kan de nemlig spises med lidt god samvittighed 😉

De er nemme at lave, og de kræver ikke alverdens ingredienser. Hvis du laver en dobbelt portion, kan de jo fryses ned, til næste gang du får gæster.

Måske du også vil kunne lide; Svampet banankage med en smule melCitronkage med hvid chokolade og marcipan

Svampede chokolademuffins uden mel – Du skal bruge;

30 gr. kokos
50 gr. havregryn (blendet til mel)
1 spsk. / 20 gr. kokosolie (letsmeltet)
25 gr. kakaopulver
1/2 dl. mælk
2 æg
1 moden banan
1/2 tsk. bagepulver
100 gr. mørk chokolade (sukkerfri Easis)
50 gr. Sukrin gold (eller anden sødemiddel evt. honning)

Fremgangsmåde;

  1. Tænd varmovnen på 200 grader
  2. Blend havregryn, så de får en melet konsistens. Bland alle tørre ingredienser sammen og tilsæt mælken
  3. Mos bananen med en ske og hæld den let smeltede kokosolie og i blandingen. Rør godt rundt, hak chokoladen i grove stykker og hæld det i blandingen
  4. Hæld tilsidst massen op i formene – jeg fik 10 styks.
  5. Sæt dine muffins i ovnen i 15 min.

Velbekomme! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.