Den her lækre nudelsalat med tiger rejer, er helt perfekt her i sommervarmen! Den er simpel og nem at lave og så smager den bare vanvittigt godt. Du kan desuden lave en stor portion og have en portion mad til næste dags frokost. Kombinationerne af salt, syre, bitterhed, fedme og sprødhed er helt perfekt. Hvis du ligger inde med andre grøntsager, som skal bruges, kan du også sagtens tilføje dem i din nudelsalat.

Jeg har fået inspiration til at lave min egen nudelsalat, eftersom jeg altid bestiller den samme nudelsalat, når jeg er ude og spise. Så nu måtte jeg prøve at lave min egen nudelsalat, og den blev virkelig også god!

Jeg serverede et hjemmelavet brød til min nudelsalat. Det er et brød med soltørrede tomater og frisk timian. Det synes jeg nemlig passer helt perfekt til, i forhold til gennemgangen af de soltørrede tomater. Jeg serverede selvfølgelig også en smørklat til brødet – der er intet som friskbagt brød og koldt smør. Opskriften på mit brød med soltørrede tomater og frisk timian, finder du lige hér.

Hvis du ikke kan lide tigerrejer, så kan de sagtens skiftes ud med en hvilken som helst anden slags kød. Det kunne f.eks. være marinerede oksekødstrimler. Og så kan du selvfølgelig også tilsætte en smule chili, hvis du er til mad der er til den stærke side.

Måske du også vil kunne lide dette brød; Fletbrød med mozzarella, soltørrede tomater og pesto

Nudelsalat med tigerrejer og sprød salat

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Keyword: Nudelsalat
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 2 poser tigerrejer (uden skal) á 300 gr. (kan købes i Rema eller Super Brugsen)
  • Steg tigerrejerne i dine yndlings krydderier. Jeg brugte hvidløgspulver, salt og smoked paprika
  • 1 stk. spidskålsalat
  • 1 bakke friske ærteskud
  • 1 bakke bønnespirer
  • 2 modne avocadoer
  • 1 glas soltørrede tomater
  • 1 pakke fuldkorns nudler
  • 1 dl. sesamfrø
  • 2 dl. cashewnødder
  • Vend dine nudler og grøntsager i en sesam-, gomadressing eller en hjemmelavet pesto. Det smager helt fantastisk!

Sådan gør du

  • Svits dine tigerrejerne på en tør pande (hvis de stadig er frosne!) og hæld så den overskydende væske af. Tilføj derefter lidt olie og dine yndlings krydderier. Når tigerrejerne har fået farve, tages panden af blusset, til tigerrejerne skal bruges
  • Skyl grøntsagerne, skræl avocadoerne og skær dem i stykker, og lig al grønt op på en tallerken
  • Kog nudlerne og tilføj lidt salt og olie i gryden. Når nudlerne er kogt skal vandet tages fra og derefter hældes der koldt vand over nudlerne, så den ikke fedter sammen og stil det til siden, indtil de skal bruges
  • Rist sesamfrøene på en tør pande til de får farve og tilføj en smule salt. Gør det samme med dine cashewnødder. Rist dem ikke samtidig, da de kræver forskellig stegetid
  • Bland nudler, spidskål, bønnespirer og dressing sammen i en skål og læg det derefter over i en skål. Tilføj soltørrede tomater, avocado, ærteskud, tigerrejer (husk at pille halerne af) og top med ristede sesamfrø og cashewnødder. Hæld til sidst en smule af olien fra de soltørrede tomater over nudelsalaten og servér
  • Servér gerne et stykke lækkert brød til din nudelsalat med tigerrejer, og selvfølgelig en klat smør til. Det smager helt fantastisk sammen!

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.