Det her er nok den nemmeste opskrift, på en snack, som gør en afhængig. Jeg er en sucker for nødder i alle afstøbninger, og når jeg er ude og handle går jeg ofte forbi en der forhandler nødder, som var det en slik butik, eller køber de der blandede poser som både kan være søde, saltede og med forskellige former af krydderier. Mandler er en sund snack, som har nogle gode fedtstoffer, som vores krop har brug for – selvfølgelig i begrænsede mængder, da de er ret kalorieholdige. Men vi skal ikke lade os afskrække af kalorier, så længe vi spiser de gode former for kalorier.

Det er ret dyrt i længden, at købe de der små 100/150 grams nøddeblandinger i butikkerne, og jeg har en tendens til at købe mig fattig i dem – hellere dét end slik, ikke? Udover de almindelige ristede, salt mandler, har jeg fået en kæmpe svaghed for tang mandler, fra Nordisk Tang – de smager for sindssygt! Det er de bedste mandler jeg har fået! Så nu har jeg lavet mine egne tang mandler 😉 Jeg spiser dem både som snack, men de er især også gode ovenpå salater, kål og til tapas.

Du skal bruge;

500 gr. mandler (Jeg køber altid et lager i Tyskland)
1 liter kogende vand
2 dl. salt
2 spsk. tang krydderi (Køb her)

Fremgangsmåde;

Kog vandet i en elkedel (husk at kog lidt mere, da vandet kan fordampe lidt ved kogning) og hæld det i en skål, når det er kogt. Hæld salt i skålen og opløs det, inden du hælder dine mandler i. Vend godt rundt i skålen, så salt og mandler er godt fordelt og lad dem stå i en time. Tænd ovnen på 175 graders varmluft. Når der er gået 60 min., hælder du dine mandler over i en si, så vandet løber fra – lad dem dryppe af i 2 min og hæld dem derefter tilbage i gryden og tilsæt tang krydderiet (dette kan også undlades, hvis du ønsker neutrale salt mandler) og vend rundt. Hæld mandlerne over på en beklædt bradepande og sæt dem i midten af ovnen i 16 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.