Mexicansk bagt pastaret med alle de lækre smage, krydderier og ingredienser, vi kender fra det mexicanske køkken. Et nemt og velsmagende måltid, på blot 35 minutter, som både kan bruges som hverdags- men også weekendret. Den smager så skønt, er mættende og begge mine børn var også vilde med den. Forestil dig at toppen har fået tilpas meget varme, at halvdelen af osten laver trevler og den anden halvdel er sprød og lækker. Min klare favorit til mexicansk bagt pastaret, er uden tvivl en lækker og cremet guacamole! Du får altså både søde, salte, cremede og stærke elementer i denne ret – en helt perfekt kombination, i mine øjne.

Du kan sagtens lave din pastaret om formiddagen eller dagen før – ja, hvornår det passer dig bedst. Stil den så i køleskabet og tag den ud når du skal til at gøre klar til aftensmaden. Sæt den direkte ind i en forvarmet ovn og 20 minutter efter, er du klar til at spise. I er vilde med mine andre bagte pastaretter, og jeg elsker at lave dem. Så det gav sig selv, at der også skulle være en mexicansk bagt pastaret på min hjemmeside.

I denne mexicansk bagt pastaret, får du de lækre mexicanske krydderier, de skønne elementer fra det mexicanske køkken og så skal der selvfølgelig ikke mangle ost på toppen. Som tilbehør kan sagtens servere taco skaller eller nachos til din ret, hvis du synes. Jeg serverer gerne min mexiret med guacamole, avocado og creme fraiche, jalapenos og koriander. Det er helt op til dig, hvad du foretrækker.

Bagt pastaret og minimer madspild

Har du en rest pasta, kan du snildt tømme køleskabet og køkkenskufferne, og blande med pastaen og så direkte i ovnen. Det er en super mulighed for at få brugt resterne fra dagene før og minimere madspild. Ideen til opskriften på min mexicansk bagt pastaret, blev lavet på baggrund af en rest pasta, en rest majs og en rest sorte bønner.

Måske du også vil kunne lide nogle af mine andre ovnretter i fad; Bagt pastaret med grøntsager, bacon, pølser og oksekød | Bagt pastaret med oksekød, grøntsager og bacon | Oksekød med kartoffelmos i fad | Kartofler i fad med oksekød, pølser og grøntsager | Farsbrød med kartofler og grøntsager, feta og tomater | Hakkebøffer i fad med cremet flødesauce og champignon | Mørbrad i fad med grøntsager, svampe og flødesovs |

Mexicansk bagt pastaret med cheddar
Mexicansk bagt pastaret
Udskriv
5 fra 1 stemme

Mexicansk bagt pastaret med oksekød

Mexicansk bagt pastaret med oksekød. Et nemt pastaret, som blot tager 35 minutter at lave. Den kan sagtens laves dagen før eller om formiddagen, og sættes i køleskabet. Så skal den blot have 20 min. i ovnen, og så er den klar til servering. Servér evt. med guacamole, jalapeños og koriander
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid35 minutter
Køkken: Mexicansk
Keyword: Bagt pasta
Antal: 6 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Equipment

  • 1 stort ildfast fad (mit er 24*30 cm)

Ingredienser

  • 300 gr. pasta (jeg bruger fuldkorns pasta)
  • 500 gr. hakket oksekød
  • 1 fed hvidløg
  • 2 poser Tex Mix krydderi til oksekød
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 bundt forårsløg (6 stk.)
  • 1 lille dåse søde majs
  • 1 glas taco sauce (jeg bruger medium styrke, så mine børn også kan spise det)
  • 1 dl. vand
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Smag til med salt og peber
  • 200-250 gr. revet cheddar
  • Du kan også tilføje rød peber og jalapeños i din ret, inden den sættes i ovnen

Server f.eks. din mexicansk bagt pasta med;

  • Guacamole eller avocado
  • Salsa
  • Creme fraiche
  • Friske koriander
  • Jalapeños
  • Nachos

Sådan gør du

  • Kog pastaen til den er færdig, men ikke overtilberedt! Hæld den derefter over i et stort ildfast fad
  • Tænd ovnen på 170 graders varmluft
  • Steg oksekødet af i lidt olie og tilsæt så hvidløget (presset) og derefter krydderiblandingerne. I mens skyller og snitter du forårsløgene, og tilføjer dem på panden. Svits det kort sammen
  • Hæld væsken fra dine majs, og fra de brune bønner og skyl bønnerne grundigt. Bland majs og bønner på panden med oksekødet og svits et par minutter. Tilsæt derefter taco sauce, vand og hakkede tomater. Smag til med salt og peber.
  • Hæld oksekødsblandingen over den færdige pasta og vend godt rundt. Drys godt med revet cheddar over din mexicanske pastaret, og sæt den i ovnen på 170 graders varmluft.

Velbekomme!

Mexicansk bagt pastaret med cheddar

3 thoughts on “Mexicansk bagt pastaret med oksekød”

  1. 5 stars
    Nam nam nam! Virkelig lækker pastaret som man ikke bliver træt af. Jeg har lavet den flere gange og den er fantastisk og holder i flere dage. De mexicanske touch giver en saftig smag og et godt alternativ til normale pastaretter. Jeg vil prøve at tilføje lidt grøntsager til næste gang.

    1. Tusind tak, Epcur! Det er jeg rigtig glad for at høre 😀
      Ja, den er nemlig et godt alternativ til de almindelige pastaretter, man plejer at lave 🙂
      Giv den endelig gas med grøntsager – jeg er sikker på det bliver lækkert!

      Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.