Rabarber/hyldeblomst iste med mynte og lime

Som du kunne læse i mit tidligere opslag, var jeg til event med Fredsted the og Kompas kommunikation, i tirsdags, hvor vi fik åbnet vores viden omkring the og ikke mindst brugen af den – det kan du læse mere om . Jeg fandt bl.a. ud af at det ikke kun kan drikkes, men også spises – du kan bruge urterne i brød, som marinade og generelt bare som ekstra krydderier. Vi fik smagt på nogle super lækre iste, som gav mig lyst til at lave min egen. Her har jeg lavet en lækker rabarber/hyldeblomst iste med mynte og lime, som du også kan læse mere til på deres app – Fredsted the på App store. Jeg serverede det for min kæreste og svigerfar (som normalt er ret kræsen, med nye ting, som han ikke har kendskab til), og de bad altså om et glas mere! Det må jo kun være gode tegn! 😉Jeg lavede en større portion end angivet i appen, fordi jeg vidste at der nok ville blive drukket et glas, eller 4, åbenbart 😉

Du skal bruge;

1 citron
1,7 liter vand
0,4 liter økologisk hyldeblomst saft
1 økologisk lime
1 bundt økologisk mynte
4 breve rabarber/hyldeblomst Fredsted the breve

Fremgangsmåde;

Kog vandet og hæld det over i en gryde eller en skål og kom the brevene i. Lad det trække i 5-6 minutters tid, og lad det køle af i nogle timer. Når det er kølet af, presser du citronsaften og hælder hyldeblomst saften ned i theen. Rør godt rundt og server med lime skiver, mynte og isterninger.

Velbekomme 😉

Jeg ligger stor vægt på god mad, med massere af smag, og som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal bruge hele din dag i køkkenet. Derudover har jeg en svaghed for søde sager, som jeg som oftest finder en løsning på, at gøre sundere. Jeg håber at du finder hvad du søger, eller bliver fristet af mine opskrifter.

Du er meget velkommen til, at kontakte mig på min mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker et samarbejde; mialindholm@hotmail.dk.

Relaterede indlæg